Nyhed

Nye navne til Spot

Oh Land, Lucy Love, CODY og PowerSolo er nogle af de nye kunstnere, der er føjet til programmet til årets Spot Festival

Spot Festival disker igen op med musik i mange afskygninger. Psyko-garage-rock, grime-rap, country-folk-pop og indie-kraut-disko er nogle af de genrer man kan opleve blandt de nye tilføjelser til programmet til årets Spot Festival. 

Da Oh Land (billedet) åbnede Spot for to år siden med fuldt symfoniorkester gav GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt koncerten 4 stjerner og skrev: "godt var det, og koncerten understregede, hvor stort et talent Oh Land er". Nanna Øland Fabricius' talent har nu bragt hende til USA, hvor hun i marts udgav sit selvbetitlede internationale album, og så har hun spillet live i David Lettermans talkshow.

Musiker-kollektivet CODY har også tidligere haft succes med at spille på Spot. Med deres alternative country-folk spillede de på festivalen sidste år, og blev kort efter udpeget til tre internationale Spot On Denmark-showcases. Desuden er de netop nu i gang med en opfølger til debutalbummet "Songs" fra 2009.


Lucy Love er efter gennembruds-succesen med debut-albummet "Superbillion" fra 2010 igen albumaktuel med pladen "Kilo". Hendes grime-rap bliver i en pressemeddelelse beskrevet som "hårdtslående og præcis og i kombination med nemme syng-med-tekster ", og hende selv som "et stærkt live-navn", så der er noget at glæde sig til. 

Århusianske PowerSolo er efterhånden et garvet navn. Med mere end 10 år på bagen er duoen igen aktuelle, med deres femte album "Buzz Human" som udkom i sidste måned. Albummet fik af GAFFAs anmelder Erik Barkman 4 stjerner og ordene: "PowerSolos sange tager uventede drejninger nærmest af princip, som i To Hell, hvor firskåren traktorrock møder støjrock og spoken word. […] Buzz Human er lyden af et band, der opfinder deres egne regler og bryder dem efter forgodtbefindende."

Udover de fire ovennævnte navne byder Spot på svenske This is Head, der spiller indie-kraut-disko, den islandske sanger og sangskriver Mugison, der fik sit gennembrud med pladen "Lonely Mountain" i 2003, det genopståede rockband HAM – også fra Island – og danske Just A Number 05272011, som ingen ved hvem er, men kvindestemmen lyder som Karin Dreijers (Fever Ray/The Knife). 


Spot Festival afvikles i dagene 27.-28. maj, og man læse mere om programmet på festivalens hjemmeside.

Billetsalget er i gang via GAFFA Live.

ANNONCE