Nyhed

Roskilde Festival 2010 fik 17,5 millioner i overskud

Overskuddet er det næstbedste økonomiske resultat i Foreningen Roskilde Festivals historie, og pengene deles nu ud til velgørenhed

Roskilde Festival oplyser, at festivalen i 2010 fik et overskud på 17,5 milloner. Tirsdag aften godkendte Foreningen Roskilde Festivals medlemmer foreningens regnskab på den årlige generalforsamling. Herefter kan et overskud på 17,5 millioner kroner skabt på Roskilde Festival 2010 doneres til velgørende formål.
Resultatet er det næstbedste økonomiske resultat i Foreningen Roskilde Festivals historie. Sidste års festival var udsolgt og præget af godt vejr.

Foreningen Roskilde Festival arrangerer hvert år Roskilde Festival og har efter eget udsagn det formål at støtte humanitære og kulturelle initiativer. Bestyrelsen skal nu i gang med at udlodde overskuddet fra 2010, hvilket på grund af festivalens momsfritagelse skal ske inden afholdelsen af festivalen i 2011. 

Formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse Steen Jørgensen udtaler:

"Vores 28.000 frivillige har igen lagt et fuldstændigt ubeskriveligt arbejde i at stable en fantastisk festival på benene. Det er deres fortjeneste, at Roskilde Festival overhovedet findes, og at vi i bestyrelsen nu kan donere 17,5 millioner kroner til velgørenhed."

Gennem årene har Foreningen Roskilde Festival genereret cirka 155 millioner kroner til velgørenhed. 
 
Roskilde Festival fortæller også, at foreningen har fået det blå stempel af SKAT som en humanitær og almennyttig indsamlingsorganisation. Godkendelsen efter ligningslovens § 8A betyder blandt andet, at foreningen nu er juridisk godkendt til at arrangere indsamlinger. Netop i øjeblikket afholdes foreningens første indsamling på hjemmesiden roskilde-festival.dk. Her går pengene går til hjemløseorganisationen Projekt Udenfor.

Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse består efter generalforsamlingen af Steen Jørgensen (formand), Hanne Lumholt (næstformand), Michael Røscher, Trine Bechmann Henningsen, Kim Ove Olsen og Birgitte Bech Gandløse.

Foreningen Roskilde Festival er arrangør af Roskilde Festival og en del af Roskildegruppen. Foreningen har til formål at støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge samt at støtte humanitært og kulturelt arbejde. Foreningens arbejde er uafhængigt af partipolitik og har ingen geografiske grænser.  


Som GAFFA kunne oplyse i går, generede Roskilde Festival i 2009 i øvrigt 203,4 millioner kroner i økomoniske effekter ifølge en Rambøll-analyse.

 

ANNONCE