Nyhed

Spot offentliggør nye navne

Nahiba, Figurines og Choir of Young Believers er blandt de nye navne, der spiller på årets Spot Festival

"Japaner-kraut, drum'n'bass og skramlet balkan" er Spot Festivalens egen overskrift for de 13 nye navne, der er føjet til årets program. De nye tilføjelser byder både på danske, islandske og japanske navne.  

Heriblandt sangerinden Nabiha (billedet), der med sin soulbaserede elektroniske popmusik, der har referencer til Motown og nyere britisk soul-pop, har gjort sig bemærket. Debutalbummet "Cracks" og radiohits som "The Enemy" og "Deep Sleep" har også vakt opmærksomhed i udlandet.

Efter et par år med udlandsturnéer og tid i studiet vender Choir Of Young Believers i efteråret tilbage med opfølgeren til debutpladen "This Is For The White In Your Eyes" fra 2008. Inden den nye udgivelse gæster de Spot, som den eneste festival i år, hvor de vil give smagsprøver på det kommende album.

Også Figurines har turneret på de udenlandske landeveje, og til sommer rejser de igen udenfor Danmarks grænser – nærmere bestemt på USA-turné. Sidste år udgav de et selvbetitlet album, der af GAFFAs anmelder Erik Barkman fik 5 stjerner i en anmeldelse, hvor han skrev: "trioen mestrer den muntre melankoli som få andre, og Figurines demonstrerer nok engang, at de heldigvis aldrig bliver trætte af at udfordre sig selv og os andre. En vital og vitaminrig rockplade". 

F.U.K.T.s drum'n'bass og dubstep kommer også til at pryde Spot. Gruppen er lige nu aktuel med singlen "Farligt", hvor Suspekt-rapperen Bai-D medvirker. Singlen er en smagsprøve på deres andet album "Falling", der er på gaden den 18. april.

Tako Lako befinder sig en i helt anden musikalsk boldgade. Med deres Balkaninspirerede musik, og som vindere af Emergenza Festivalen '08 i Danmark og Skandinavien, er de af MTV blevet kaldt "et af Danmarks potentielt største upcoming navne". 

De tre kvinder i det japanske band Nisennenmondai leverer instrumental og repetitiv new rave-krautrock, der leder tankerne hen på bands som Sonic Youth, Neu og Cluster, men kvindebandet deler også en nutidig musikalsk vision med nyere bands som Battles og Lightning Bolt. 

Derudover kan man opleve genrer som elektronika, rock og indie når islandske Dikta, Neo Geo, Jeremy Sparrow, India, From Sarah og karrierekanon-finalisterne Drone og Trusted Few spiller på festivalen. 

Spot Festival afvikles i dagene 27.-28. maj i Århus.

Læs mere på Festivalens hjemmeside.

ANNONCE