Nyhed

The Big 4 til Göteborg

Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax gæster Sverige til juli

Fire af verdens absolut største metalbands, Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax, gav sidste år en stribe fælleskoncerter rundt om i Europa under titlen The Big 4, og de fortsætter i år. Nu har de så annonceret, at "The Big 4"-touren for første gang kommer til Skandinavien. Nærmere betegnet Ullevi Stadion i Göteborg 3. juli.

Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax debuterede alle i 80'erne, hvor de markerede sig som nogle af de mest stilskabende navne inden for den såkaldte thrash metal, altså en særlig hurtig og hårdtpumpet form for metal. Alle fire grupper fik tilmed efterhånden stor kommerciel succes, ikke mindst Metallica, som med et samlet pladesalg på omkring 100 millioner eksemplarer må siges at være en af verdens absolut mest succesfulde metalgrupper gennem tiden.

De fire store optrådte første gang sammen som "The Big 4" på den omrejsende Sonisphere-festival i Warszawa i Polen 16. juni 2010. Herefter gav de endnu en stribe koncerter sammen, blandt andet i Bulgariens hovedstad Sofia 22. juni, en koncert, der blev live-transmitteret til en lang række biografer verden over. Denne koncert er også udgivet på en dvd, som GAFFAs Lars Löbner Jeppesen tildelte fem stjerner under overskriften "Metalmusikkens mastodonter i monstrøs magtdemonstration."

Halvdelen af The Big 4, nemlig Slayer og Megadeth, turnerer også for tiden på egen hånd og kan i den forbindelse opleves i Scandinavian Congress Center i Århus mandag den 21. marts.

Billetsalget til The Big 4 begynder mandag den 7. marts kl. 09.00 via GAFFA Live Sverige

 

ANNONCE