Nyhed

Tyrkisk superstjerne skudt ned

Den store tyrkiske sanger, Ibrahim Tatlises, er blevet skudt i hovedet ved et attentat i Istanbul. Hans tilstand er fortsat kritisk.

Den store sanger Ibrahim Tatlises er blevet udsat for et attentat natten til mandag. Den 58-årige superstjerne blev angrebet af fire sortklædte mænd med maskingeværer, da han kravlede ind i sin bil efter et ugentligt tv-show. Efter fire timers operation betegner lægerne sangerens tilstand som kritisk, selv om han også skulle være i svag bedring. Tatlises som er en af Tyrkiets største stjerner og en sanger af helt exceptionel klasse skulle dog i følge lægerne være paralyseret i den ene side af en enkelt kugle, som gik ind gennem baghovedet og ud gennem panden. Ved attentatet blev adskillige af hans medarbejdere også såret.

Ibrahim Tatlises har siden sit gennembrud for 35 år siden været kontroversiel. Han er kurdisk af fødsel, men valgte tidligt at synge på tyrkisk, hvilket i kurdiske militante kredse var særdeles upopulært, men som klart hjalp ham op mod stjernehimlen indenfor tyrkisk pop. Han blev født i Sanliurfa i det sydøstlige Tyrkiet og mistede tidligt sin far, men begyndte tidligt at synge til brylupper. Han debuterede på plade i 1968, men det var da han var flyttet til Istanbul og indspillede Ayaginda Kundura i 1975 at gennembruddet for alvor kom. Han har især været kendt indenfor stilen arabesk - altså en stil med stærke bånd til arabisk musik - hvor han sammen med folk som Orhan Genzebay, Ferdi Tayfur og Müslüm Gürses har indtaget den absolutte førerposition.

Det er tredje gang, at "Ibo" er blevet udsat for et skudattentat, men denne gang holder det meste af den arabiske verden helt sikkert vejret. For det er en verdenssanger, som lige i dette øjeblik bliver holdt i kunstigt koma i sengen på Maslak Acibadem-hospitalet i Istanbul. Samtidig flyver konspirationsteorierne gennem luften, som altid i metropolen ved Bosporus. Ingen er dog arresteret endnu.

ANNONCE