Nyhed

Dylan og Knopfler klarede sig godt

De to rocklegender gav begge koncert i Herning i går, og GAFFA ser nu på dagens anmeldelser

Onsdag aften gæstede Bob Dylan og Mark Knopfler Jyske Bank Boxen i Herning. GAFFA bringer dig et overblik over anmeldelser af de to koncerter, der er indtil videre er offentliggjort. Der er generel tilfredshed med de to ikoners optrædener, iblandet enkelte kritiske anmærkninger.

Ekstra Bladet

Anmelder Thomas Treo fra Ekstra Bladet er ikke helt begejstret for Mark Knopfler: "Forudsigeligheden var til at få øje på", skriver han, og Treo tildeler derfor denne koncert 4 ud af 6 stjerner.

Mere optimistisk er Treo over for den efterfølgende koncert med Bob Dylan, som han giver 5 ud af 6 stjerner og kalder "en mindeværdig aften med stormesteren".

BT

Jan Eriksen fra BT giver koncerterne 5 ud 6 stjerner med blandt andre disse ord:

"Der er ikke meget tilbage af den 70-årige sangers stemme. Hvis der nogensinde har været ret meget. Men ellers er det markant, hvor tæt og sammenspillet bandet på den berømte 'never ending tour' efterhånden er blevet. Det sprudler af overskud og spilleglæde."

Jyllands-Posten

Jyllands-Postens anmelder, Kasper Schütt-Jensen, er moderat positiv over for de to koncerter og giver dem 4 ud af 6 stjerner.

Schütt-Jensen beskriver blandt andet om de mange, der forlod multiarenaen i utide: "I perioder sank han (Dylan, red.) sammen bag sit orgel. Med siden til salen mumlede han noget uforståeligt, mens tilhørerne på stolerækkerne spejdede forgæves efter ham i mørket, rystede opgivende på hovedet eller udvandrede i protest."

Om Mark Knopfler skriver han blandt andet: "Selvom han ikke ligefrem sprudlede af energi i sin lidt for magelige præsentation af sit småkedelige solomateriale, var det svært at stå for det suveræne guitarspil."

Nordjyske Stiftstidende

Anmelder Bent Stenbakken er ikke tilfreds med Mark Knopflers præstation og giver ham kun 3 ud af 6 stjerner med ordene: "Glimtvis fungerede det, men i lange forløb blev det rigtig, rigtig kedeligt."

Langt mere begejstret er Bent Stenbakken for koncerten med Bob Dylan, som får 5 stjerner ud af 6 og mener klart, "at bandet lyder bedre uden Knopfler".

GAFFA

GAFFAs anmelder, Espen Strunk, giver Mark Knopler-koncerten 4 ud af 6 stjerner med ordene: "…han jo også en eminent guitarist; en af de trods alt temmelig få med en helt egen, umiskendelig signatur-sound."

Bob Dylan får tildelt 5 ud af 6 stjerner med blandt andre disse rosende ord: "når Dylan brænder igennem – og der sker adskillige gange i aften – er han stadig uovertruffen, ikke mindst som vokalist."

Læs hele GAFFAs anmeldelse her

ANNONCE