Nyhed

Guide: Dansk musiks flotteste overskæg

Lille spejl på væggen der, hvilken musiker har den smukkeste skovsnegl i landet her?

Se galleriet med alle overskæggene her.

Velgørenhedskampagnen Movember begynder i dag, og i den anledning har GAFFA lavet en guide til nogle af de bedste overskæg i den danske musikbranche.

Movember er en sammentrækning af Mustache og November og er en international kampagne, der har til formål at sætte fokus på mænds sundhed og herunder prostatakræft. Kendte såvel som ukendte vil i november gro et overskæg og få folk til at donere penge til overskægget på movember.com, der vil gå til en global forsknings- og handlingsplan inden for prostatakræft, som er den mest udbredte alvorlige kræftform blandt danske mænd. 


Blandt de kendte danskere, der har meldt sig på banen, er blandt andre Simon Kvamm, Thomas Sørensen og Mikkel Hansen. Sidste tirsdag tyvstartede Simon Kvamm med en barbering i TV2-programet Natholdet, hvor han samtidig fik værten Anders Breinholt til at indvilge i også at tyvstarte. Anders Breinholt havde ellers tænkt sig at vente med den sidste barbering til efter Danish Music Awards 5. november, da han var bange for at bære et fesent overskæg ved showet. 

Her på redaktionen håber vi, at Anders Breinholt, efter Movember slutter, vil beholde sit overskæg i en uges tid, så vi kan uddele GAFFA-Prisen med en konferencier, der er musikbranchens mange flotte overskæg værdig. Vil du det, Anders?

Her følger GAFFAs guide til den store jungle af overskæg i dagens danske musikbranche. Kriteriet er et rent overskæg og altså ikke fuldskæg, hvorfor Kasper Eistrup, Troels Abrahamsen med flere ikke kvalificerer sig.


Johnny Reimar er en grand old man i musikverden. Han har til alle tider båret sit overskæg upåvirket af modetendenser, og han må således betragtes som en overskægs-klippe i den danske musikbranche. Johnny Reimars overskæg er altid veltrimmet og vidner om en mand, der har styr på tingene.

Christian Hjelm fra Figurines er knapt så stabil som Johnny Reimar, men har undertiden besiddet en betragtelig skovsnegl, der sammen men hans karakteristiske "hjelm-hår", skovmandsskjorter og cowboy-boots leder tankerne hen på den amerikanske folk- og country-stil. Med Figurines' musikalske formåen i bagagen kommer Christian Hjelms kraftige overskæg højt ind på listen over markante overskæg i den danske musikbrache.

Jeppe Kjellberg er kendt som guitarist i jazzmiljøet og i den danske gruppe WhoMadeWho, og så har han et smukt overskæg, der bevæger sig ned omkring mundvigen, som et halvt lokumsbræt. Han er temmelig stabil, og med hans medvirken i WhoMadeWho siden 2005 er Jeppe Kjellbergs overskæg for alvor kommet på danmarkskortet.


Thomas Buttenschøn har et af de største hår i den danske musikbranche, der kan gøre selv medlemmerne af Oh No Ono misundelige. Men selvom det store sorte hår har en tendens til at løbe med opmærksomheden, så har Thomas Buttenschøn faktisk en utrolig flot og veltrimmet skovsnegl, der kan få den sympatiske sanger til at se temmelig bad-ass ud. Se bare billedet i galleriet.

Daniel Skjødt fra Aarhus-gruppen Coco Moon har trods sin mindre kendte status et af undergrundens flotteste overskæg, som vi her på redaktionen spår en markant fremtid i den danske musikbranche. Coco Moon er for tiden i gang med at indspille opfølgeren til deres første album, og det skal derfor blive spændende at se, hvordan keyboardspillerens overskæg denne gang tager sig ud. Som det fremgår af billedet i galleriet (Skjødt er forrest t.v.), har hans overskæg det unikke kendetegn, at det er delt i to.

Efterklang, Danmarks internationalt anerkendte anmelderdarlings, kan mønstre hele to overskæg og to fuldskæg fordelt ud over gruppens fire medlemmer. GAFFA vil ikke kategorisk afvise, at overskæggene kan have været medvirkende årsag til gruppens internationale pladekontrakt med det prestigefyldte London-selskab 4AD og rosende ord på toneangivende musiksites som Pitchfork og Drowned In Sound.


Øjvind Ougaard har ligesom Johnny Reimar en traditionsrigt overskæg, der må betegnes som en klippe af en skovsnegl inden for den danske musikverden. Ougaard og hans overskæg er født i 1957 og har lige siden spillet på harmonika til glæde for Monrad, Rislund og mange andre. Ougaard har stik modsat den veltrimmede Johnny Reimar et ægte laissez-faire-overskæg, som ingen andre i den danske musikbranche kan hamle op med. Dimensionerne alene er imponerende, og den faste følgesvend i form af harmonikaen bidrager særdeles positivt til overskæggets etos. Øvind Ougaard hører derfor hjemme højt på listen over de mest betydningsfulde overskæg i den danske musikverden.

Martin Poulsen, der er guitarist og korsanger i de Starfighter-finaledeltagende Bodebrixen har et af de rødeste overskæg i den danske musikbranche.
Martin Poulsen startede sin musikalske karriere uden overskæg i den hedengangne Aars-gruppe Slippery Slope, men anlagde senere overskæg og kom med i Bodebrixen. Et rock'n'roll-statement at lade sin overlæbe dekorere med de gener, der giver høj smertetærskel, men som ingen danske sædbanker vil tage imod. Rødt er det nye sort, og Martin Poulsen fortjener med sin røde skovsnegl helt klart en plads på listen over de mest betydningsfulde overskæg i den danske musikbranche.

 


De har potentiale:

Rasmus Seebach har musikalsk formået at indfri de svære forventninger, der naturligt fulgte, da han valgte at gå i farmands fodspor. Alligevel hviler der stadig en skygge over ham i form af faderen Tommy Seebachs skovsnegl, der er en af de mest markante overskæg, den danske musikbranche har kendt til. På forsiden af denne måneds kommende GAFFA-magasin gør Rasmus antrit til et skæg, hvilket ville være et vovestykke af dimensioner. På den anden side er skægvækst såvel som så meget andet arveligt, og GAFFAs redaktion ser derfor et stort potentiale i Seebach juniors ansigt, som vi håber han en dag vil indfri.

René Dif fra Aqua har tidligere vist, at han, på trods af sit for det meste glatbarberede hoved, har en god skægvækst, som nemt kunne mønstre et betydeligt overskæg. Vi ser på GAFFA et stort potentiale i de kontraster, René Dif med sit glatte hoved har mulighed for at skabe med et overskæg. Det kombineret med en lang årrække på toppen af poppen vil hurtigt give René Dif et af musikbranchens mest markante overskæg.


Har vi glemt nogen? Vi tager glædeligt mod tilføjelser til markante overskæg i den danske musikbranche i kommentarfeltet nedenfor.

ANNONCE