Nyhed

Jackie Leven er død

Den 61-årige sangskriver har tabt kampen mod cancer

Det er blot et par måneder siden, GAFFAs anmelder hev fem stjerner op ad posen i anledning af det seneste udspil fra den noget oversete, men ikke desto mindre yderst produktive og kritikerroste, skotske guitarist, sanger og sangskriver Jackie Leven. "Præmissen er enkel: med to undtagelser er alle sange skrevet i varierende tyske hotelværelser og siden indspillet hjemme i Dartmoor. Resultatet er fremragende", hed det blandt andet.

På fredag skulle han have givet koncert på Green Hotel i Kinross. Men nu er han død. Umiddelbart inden dødsfaldet kunne man læse følgende erklæring på hans hjemmeside: "Det er med tungt hjerte, at jeg må overbringe den sørgelige nyhed om, at den store, skotske sangskriver Jackie Leven er alvorligt syg med cancer og antageligt kun har få dage tilbage at leve i".

Turbulent liv

Dermed er der nu sat punktum for et til tider turbulent liv, som ud over musikken har været præget af heroin- og alkoholmisbrug. Det var Leven dog blevet kvit ved sin død. Den musikalske karriere begyndte i slutningen af tresserne under pseudonymet St. John Fields og fortsatte i gruppen Doll By Doll. Efter et voldsomt overfald og efterfølgende deroute vendte Leven tiilbage som solist i 1985. De senere år arbejdede han tæt sammen med multi-instrumentalisten Michael Cosgrave. Således også på "Wayside Shrines and the Code of the Travelling Man" fra dette efterår, som altså skulle blive Levens sidste. Med et par  linier herfra får Leven selv det sidste ord: 

"I see a turtle dove sitting on a broken branch / I feel my whole life avalanche / shuddering down to the snowy plain / smahing down houses and beautiful trains".

ANNONCE