Nyhed

Nordic Sounds-nedtælling: Sóley

Torsdag den 3. november spiller syv spændende nordiske kunstnere på Vega. Vi portrætterer dem hver dag på GAFFA.dk

Som en del af den nordiske kulturfestival Ting Festival inviterer Vega torsdag den 3. november kl. 20.00 til en aften med fokus på det nordiske præg i musik og stemning. 

Til arrangementet "Nordic Sounds" vil publikum kunne opleve syv spændende nordiske kunstnere. Svenske Jonathan Johansson og Anna von Hauswolff, norske Susanne Sundfør, islandske Sóley og danske RebekkaMaria & Jonas Petersen (Hymns From Nineveh) samt Michael Møller.

De syv kunstnere repræsenterer på hver deres måde lyden af Norden. Kunstnerne vil optræde i et særligt intimt setup i Store Vega, hvor det er muligt at komme helt tæt på de optrædende, og hvor musikken til lejligheden vil være skrællet ind til kernen. 

Om det nordiske koncert fortæller Vega selv i en pressemeddelelse:

"Selvom det kan være svær at præcisere og formulere, så synes der ofte at være en speciel tone eller sound i nordisk musik. Ikke blot inden for jazzen og den klassiske musik, men også indenfor den rytmiske musik kan man finde en speciel stemning, som er præget af bl.a. melankoli og kølighed, men også inderlighed, intimitet og evnen til at skabe billeder. Om det skyldes mentaliteten, det sproglige fundament, måden vi opfatter os selv og vores umiddelbare omgivelser på eller et andet nordisk karakteristika er svært at fastlægge. Ikke desto mindre synes det at give mening at tale om en speciel nordisk sound, som kan høres hos kunstnerne til aftenens arrangement."

Sóley: Mellem Ane Brun og CocoRosie

GAFFA bringer i ugen op til Nordic Sounds miniportrætter af de syv kunstnere, og i dag slutter vi af med den islandske sangerinde Sóley, der tidligere har været med i gruppen Seabear.

Sóley Stefánsdóttir bestrider flere instrumenter, herunder stemmen, som hun indtil for fem år siden ikke havde haft særlig fokus på, men som nu er blevet hendes kendetegn.

I en pressemeddelelse skriver Vega om Sóley:

"Sóleys florette sang og skrøbelige melodier sender ørerne i retning af norske Ane Brun. Men er man til CocoRosie, vil man heller ikke blive skuffet. Tonen er elegant og eftertænksom, og hun tør dyrke pauserne i sit nedbarberede klaverspil, hvor små, naive melodifigurer får lov at kigge frem, inden de hurtigt fortoner sig i igen."

Sóley har udgav sit debutalbum "We Sink" i september i år og har sidste år udsendt ep'en "Theater Island".

Læs mere om arrangementet på Vegas hjemmeside og i GAFFAs artikelsektion

Billetter til "Nordic Sounds" kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE