Nyhed

Pladebranchen med i DMA-juryen

Efter en årrække uden deltagelse er musikselskabernes egne folk kommet med i den jury, der uddeler Danish Music Awards

I lørdags blev Danish Music Awards afholdt i Forum i København med Agnes Obel (foto) som den store sejrskvinde med fem priser. Da statuetterne var blevet uddelt, udsendte TV2 en pressemeddelelse med navnene på deltagerne i årets jury. I år var der en række repræsentanter fra pladebranchen med. De sidste mange år har DMA-juryen ellers bestået af medie- og musikbranchefolk i form af journalister, radioværter, musikforhandlere, spillestedsrepræsentanter, festivalarrangører med videre, men ingen pladebranchefolk.

I år er pladebranchen så kommet med i juryen, i øvrigt sammen med bookere, udøvende kunstnere og sangskrivere, og det stiller naturligvis spørgsmålet, om ikke juryen kan få habilitetsproblemer, når pladebranchen skal nominere og uddele priser til kunstnere, den selv udgiver. Det afviser DMA-bagmændene IFPI's danske kommunikationschef Lasse Lindholm imidlertid.

Hvorfor er pladebranchen kommet med i DMA-juryen?


– Hvis vi som branche skal kunne tage os selv seriøst, skal vi selvfølgelig også kunne nominere og uddele priser til artisterne. Det ser man for eksempel også til Robert-festen i filmbranchen. Men det er meget vigtigt for mig at understrege, at jurymedlemmerne ikke kan stemme på kunstnere, som de selv har en økonomisk interesse i. Og det er noget, vi tjekker.

Hvem har udpeget DMA-juryen?


– Det har IFPI's DMA-udvalg i samråd med KODA. Vi overvejer i øvrigt at have en løbende udskiftning af juryens medlemmer for at få noget variation. Juryen er i øvrigt jævnfør DMA's regler sammensat således: 2 udøvende musikere, 4 sangskrivere, 4 repræsentanter for de såkaldte majorselskaber, 4 repræsentanter for de uafhængige selskaber og 2 danske bookere

Bliver det så en helt anden jury næste år?

– Det har vi ikke lagt os helt fast på endnu. Men vi vil gerne have løbende udskiftning. Der er trods alt mange dygtige og indsigtsfulde mennesker, som arbejder med dansk musik.

 

DMA-juryen 2011


DMA-juryen bestod i år af:

Konrad Jahn (Universal Music)

Michael Wermuth (EMI)


Mickey Lund (Warner)

Henrik Daldorph (Sony)

Søren Krogh Thompson (Playground)


Jan Degner (ArtPeople)

Jakob Sørensen (Copenhagen Records)

Keld Lybecker (Disco:wax)


Kasper Eistrup

Medina

Emil De Waal


Bjørn Svin

Bryan Rice

Laura Littauer (Sundance Music)


Peter Sørensen (Beatbox Booking)

Brian Nielsen (Skandinavian)

 


ANNONCE