Nyhed

Posh Isolation har åbnet butik

Det københavnske pladeselskab har åbnet en butik på Blågårdsgade på Nørrebro

Her i efteråret åbnede en lidt anden slags butik på Blågårdsgade på Nørrebro. Det drejer sig om selskabet Posh Isolation, der udvider med sin mellemting af pladebutik, distribution, pladeselskab, kontor, udstillingssted og hang-out.

Posh Isolation, der snart har eksisteret i tre år, har indtil nu mest arbejdet på tværs af landegrænserne i et internationalt miljø, men den øgede interesse herhjemmefra fik de to bagmænd, Loke Rahbek og Christian Stadsgaard, til at tage dette nye skridt.

Fælles for Posh Isolations udgivelser er en DIY-tilgang, der gerne lemper på hi-fi-kravene for at gøre mere plads til personlighed, men ellers er det både noise, industrial, power electronics, black metal, punk og synth, man finder på vinyler, cd'er, kassettebånd og andre kunstudtryk.

Til åbningsreceptionen, hvor man kunne sige tillykke sammen med både Peter Peter, Ice Age (billedet) og en række andre fra de københavnske scener, fik undertegnede en kort snak med Loke Rahbek.

Mere et projektrum end en butik

Hvad er Posh Isolation, og hvorfor åbner I en butik?

– Som sådan er det ikke en butik, mere et projektrum, hvor vi præsenterer ting relateret til vores selskab. Vi har altid arbejdet meget kontrolleret omkring præsentationen af vores ting, og derfor var et fysisk lokation en oplagt ting for os.
    
Er der overhovedet et publikum til det her?

– Det er klart, at vi repræsenterer en niche, og at vores operationer er mere båret af passion end udsigten til et økonomisk afkast, hvorfor tale om marked og så videre kan synes lidt som floskler fra en anden og mere businessorienteret verden. Til gengæld har passion også vist sig at være en slags salgsargument.
    
Det er lykkedes jer at lave over 60 udgivelser, og I er generelt blevet ignoreret i danske medier. Når man i den grad opererer under radaren, er der nødvendigvis mange der ikke finder én, så hvem er det, I mener bør opdage jeres ting, som ikke nødvendigvis er stødt på jer før?

– Vi udgiver meget forskellige ting, og nogle har en bredere appel end andre. Derfor kan spørgsmålet være svært at svare på. Noget af det, vi udgiver har nærmest hitkvaliteter eller lyder som soundtrackmusik, mens andet kan være anderledes svært tilgængeligt. Men det er klart, at vi gerne ser øget opmærksomhed omkring, hvad vi gør.

Det kan godt være svært at gøre alene, er der nogle scener, I føler en forbindelse med?

– Den internationale noisescene og dele af punkscenen. Men vi har fra starten af prøvet at definere vores egen ting, og ikke lavet ting, der passer ind i kriterierne for, hvad der er rigtigt og forkert indenfor en given arena. I virkeligheden er mange scener regressive, da regler ofte fører til musikalsk stagnation og kedsommelighed. Det er klart, at vi har idealer, som er født af et udgangspunkt i den musikalske undergrund, men man bliver også nødt til at stille spørgsmålstegn ved mange af de regler, som eksisterer der. Det er ingen kvalitet at være undergrund for undergrundens skyld.

Genkendelig æstetik

Nu er I jo støt vokset igennem de sidste par år, og tager nu et stort spring, der kunne gøre jer mere synlige i den offentlige bevidsthed. Hvad er det umiddelbare indtryk fra folk omkring jer?

– Der er en meget stor opbakning omkring vores ting, både herhjemme og i udlandet. Vi har fra start af søgt at definere vores eget udtryk, og det har båret frugt. Naturligvis er vi også inspireret af andre selskaber, vi hævder ikke at have opfundet den dybe tallerken, men der er en meget genkendelig gennemgående æstetik i både vores ord, lyd og billede.

Er der nogle af jeres bands, I vil fremhæve lige nu?

– Vi udgiver ikke musik, som vi ikke synes bør fremhæves.
    
I en tid, hvor almindelige pladebutikker er en uddøende race, og hvor overflod af musik nærmest er en menneskeret, er det interessant, når nogen tager musik tilbage til sin originale form, nemlig som kunst. Og som det meste andet stor kunst, er det heller ikke pænt ved første øjekast, det som Posh isolation beskæftiger sig med.

Læs mere på Posh Isolations hjemmeside

ANNONCE