Nyhed

Tim Christensen: Jeg har lånt fra Pantera

I dag udgiver Tim Christensen sit første album med backingbandet The Damn Crystals. GAFFA har fået en snak med manden om inspirationskilder.

Den vågne læser vil genkende titlen på nummeret Far Beyond Driven på Tim Christensens nye album fra en ganske kendt Pantera-plade. Havde hr. Christensen den monstro kørende på anlægget, da han skrev sangen?

– Haha, nej ikke på anlægget, men den stod i reolen, mens jeg sad med en akustisk guitar og ledte efter en tekst til nummerets hook, og så kom jeg til at synge det. Da jeg så skulle lave en "rigtig" tekst til nummeret, kunne jeg ikke finde på noget, der var bedre end det. Så den har jeg helt sikkert lånt. På den forrige plade var jeg også kommet til at låne titlen "Love Rears Its Ugly Head", som jeg havde glemt var titlen på et af Living Colours største hits.

Førstesinglen fra albummet er nummeret Surprise Me. Hvad har sidst overrasket dig?


– Det var under valget, hvor jeg via Facebook fandt ud af, hvor mange folk fra min omgangskreds, der stod et helt andet sted end mig selv rent politisk. Det var jeg ret chokeret over. Der var venner, hvor jeg blev enige med dem om, at vi ikke skulle diskutere politik, hvis vi skulle blive ved med at være gode venner, og det lod vi så være med.

Er folk begyndt at holde op med at spørge efter en Dizzy-reunion?

– Nej, det er de ikke. Nu hedder det bare ikke: "Bliver Dizzy nogensinde gendannet?" Nu hedder det: "Gør I det igen?" Og det skal jeg ikke udelukke, men det bliver ikke foreløbig. Men jeg er holdt op med at spørge mig selv. Vores tour sidste år var enormt fed, og jeg nød det virkelig. Ligesom det også var fedt at vise folk, at det ikke er noget, jeg fornægter på nogen måde. Men nu skal jeg også videre i teksten.


Hvilke bands går du selv og drømmer om at se genforenet?

Jeg gjorde det i rigtig lang tid med Gasolin', men den har jeg droppet nu. Jeg synes, der er gået for lang tid, selvom det ikke er så lang tid, siden jeg i en brandert fandt frem til en perfekt plan for, hvordan det kunne lade sig gøre. Det skulle nok også helst have været for 15 år siden. Jeg drømte i lang tid om Police, og det lykkedes jo, og jeg synes, de gjorde det på en rigtig god måde. Det var et forbillede for vores egen reunion. Jeg ville selvfølgelig også gerne se Led Zeppelin, men der mangler vi jo en Bonham-senior bag trommerne. 

Læs et længere interview i GAFFAs decembernummer, der er på gaden fredag den 2. december.


ANNONCE