Nyhed

Aura er klar med ny plade og koncerter

Den unge sangerinde udgiver nyt album i november og giver efterfølgende to koncerter i henholdsvis København og Aarhus

Efter tre års arbejde med turnéer, sangskrivning og produktioner i udlandet er den danske sangerinde Aura klar med sit andet studiealbum "Before The Dinosaurs", der udkommer den 4. november.

Anerkendt solist

Debutalbummet "Columbine" fra 2008 har solgt guld i Danmark, og singlerne "Something From Nothing", "Song For Sophie" og ikke mindst "I Will Love You Monday (365)", har storhittet i Tyskland, hvor sidstnævnte har solgt mere end 500.000 eksemplarer. Nummeret gik i øvrigt også top 10 i Østrig, Schweiz og Polen.

Aura blev i 2009 Danish Music Awards' kvindelige topscorer med priser for både "Årets Kvindelige Kunstner" og "Årets Pop Udgivelse".

Toeren

Ligesom på forrige plade har Aura også selv skrevet det meste til "Before The Dinosaurs", men hun har også fået assistance fra flere udenlandske producere blandt andet Rick Nowels (Madonna, Cee-Lo Green, Nelly Furtado og Lykke Li) og David Jost (Lady Gaga, Limp Bizkit og Tokyo Hotel).

Førstesinglen, "Geronimo", er skrevet sammen med sidstnævnte.

Ud over udgivelsen af " Before The Dinosaurs" den 4. november, kan Aura også opleves live på følgende spillesteder:

 

Lille Vega, København, mandag d. 19. december kl. 20:00

bill.: www.billetlugen.dk el. 70 263 267

Train, Aarhus

Tirsdag d. 20. december kl. 20:00

bill.: www.ebillet.dk el. Stereo Studio

 

GAFFA-interview i november

I GAFFAs novembernummer kan du glæde dig til et stort interview med Aura skrevet af Michael José Gonzalez. Her får du en forsmag:

Aura fortæller:

– Jeg har brugt de sidste tre år på at finde mig selv igen og finde ud af, hvad det er jeg vil rent musikalsk, og så har jeg brugt enormt meget tid på at turnere i en hel masse lande. Jeg har været i både Polen, USA, Spanien, Frankrig og en masse andre spændende og dejlige lande for at promovere mit sidste album. For et års tid siden tog jeg til USA for at skrive og spille og for at se, hvad der foregik derovre. Siden jeg var lille har jeg gerne ville finde ud af, hvad det var med det der USA, og hvorfor folk var så dygtige derovre. Der er en dejlig storhed i det amerikanske, som jeg var meget nysgerrig efter at finde ud af, hvor kom fra. Og nu bor jeg ved Santa Monica og skriver sange i en lind strøm.
 
– Da jeg udgav min første plade, kørte jeg udelukkende på mit instinkt, mit drive og drømmen om at leve af musik. Jeg havde ikke nogen idé om, hvad det egentlig ville indebære. Det gik heldigvis rigtig godt med at udgive "Columbine", og den har taget mig hele vejen rundt om jorden, hvor jeg har fået lov til at spille mine sange og møde en masse mennesker. Da jeg udgav pladen havde jeg aldrig spillet med et band før eller spillet en "rigtig" koncert – jeg havde kun optrådt på gaden.

Aura har optrådt på gaden, rejst rundt i Australien, rejst rundt med sine forældre som lille. Begyndte at skrive sange som seks-årig. Levet i et konstant flow af kreativitet. "Når jeg bliver stor, skal jeg være musiker".

– Men jeg vidste ikke hvorfor. Der var bare noget inden i mig, der ville det og kunne det og gjorde det. Så nu havde jeg prøvet alle de forskellige ting i mit liv, og så ville jeg gerne "back to basics". Jeg var nødt til at tage udgangspunkt i de ting, jeg ved nu, hvor jeg er klar over, hvad det handler om, at leve af musik. Jeg havde ikke lyst til at gå tre uger i studiet og lave en indie-plade. Jeg kunne sagtens have sat mig ned med min guitar og lavet nogle nedbarberede folk-sange, men jeg ville meget hellere prøve at skrive en super-integreret og fed pop-plade, som havde alle de store og små elementer, jeg holder så meget af. Der er både strygere, ukulele og tribal-trommer. Der har ikke været nogle regler, og jeg har været fuldstændig fri til at lege med alt fra det intense over det ulykkelige og spørgende til det begejstrede.

– Jeg tror, kreativiteten altid har været der, og derfor skrev jeg sangen "Before The Dinosaurs", der handler om alt det der, der var før noget som helst andet. Jeg føler mig lidt som både poet, filosof og opdagelsesrejsende, og det er de elementer, jeg forsøger at give mine sange præg af.   

ANNONCE