Nyhed

Brandårsag i KB Hallen fundet

En varm halogenlampe for tæt på pap var årsagen til den voldsomme brand i KB Hallen

Brandsektionen i Københavns Politi er nu kommet frem til den konklusion, at KB Hallens brand den 28. september skyldtes en halogenlampe, der har været anbragt for tæt på pap-materialer.

I KB Hallen var der overalt opstillet salgsstande, der skulle bruges til en kommende sexmesse. Disse salgsstande stod 60 cm fra muren med halogenlamperne, og der er således sket en overophedning af pappet.

Lederen af Brandsektionen i Københavns Politi udtaler til DR: "Brandforsøg har vist, at en lampe af den nævnte type kan antænde pap, der er anbragt klos op ad lampen. Desuden er der fundet spor, der har fastslået, at halogenlampen var tændt inden branden, og intet tyder på en påsat brand"

Tre personer blev indlagt med røgforgiftning efter at have opholdt sig i hallen den pågældende nat.

Mulig genopførsel

Kulturarvsstyrelsen vurderer, at den historiske bygning kan reddes. Ifølge Kulturarvsstyrelsen, der fredede bygningen for et halvt år siden, er skaderne nemlig ikke så voldsomme, at bygningen ikke kan genopføres. 

"Efter vores opfattelse kan bygningen genopføres. Det er udgangspunktet nu. Det næste bliver, at vi skal have et møde med ejeren af bygningen for at planlægge det videre forløb", udtaler arkitekt Tony Bødtker Munch fra Kulturarvsstyrelsen til DR.

ANNONCE