Nyhed

DMA-nomineringer følger ikke kalenderåret

Årets prisnomineringer er baseret på udgivelser i perioden juli 2010-august 2011, og nogenlunde sådan bliver det nok også fremover

DMA – Danish Music Awards – har netop offentliggjort listen over årets nominerede. Listen er baseret på udgivelser i perioden 1. juli 2010-7. august 2011, og derfor kan man på listen blandt andet opleve Robyns (billedet) album "Body Talk Pt. 2" – det med hittet "Hang With Me" – men ikke for eksempel hendes "Body Talk Pt. 1", det med hittet "Dancing On My Own". Robyn udgav hele tre "Body Talk"-album sidste år, hvoraf det første vandt en DMA sidste år, og det andet altså er i spil i år.

GAFFA har fanget Lasse Lindholm, kommunikationschef i musikselskabernes brancheorganisation IFPI, der er medarrangør af prisshowet.

Lasse Lindholm, er det ikke noget rod, at priserne bliver uddelt på baggrund af udgivelser fra midt i det ene år til midt i det næste år?

– Sagen er, at vi sidste år besluttede at afholde prisshowet i november blandet andet for at undgå at falde sammen med de prisshows, der er i begyndelsen af året. Ikke mindst P3 Guld, som er et meget vigtigt show for dansk musik, og som vi er meget glade for. Dengang vidste vi ikke, at der ville komme et GAFFA Prisen-show i december, men umiddelbart holder vi fast i at afholde DMA om efteråret. Vi har i hvert fald ingen aktuelle planer om at flytte det.

Vil det sige, at fremtidige DMA-priser også vil blive uddelt på baggrund af udgivelser fra midt i et år til midt i det næste?


– Det kunne det sagtens, for vi anser det ikke for at være et problem. Derudover kommer der traditionelt mange store udgivelser i efteråret, som er aktuelle, når Danish Music Awards løber af stablen. Og dem får vi netop mulighed for at præsentere dugfriskt på showet, når vi lægger det i slutningen af året.

Fallulahs "The Black Cat Neighbourhood" og Burhan G's "Burhan G" er i øvrigt nomineret, selv om de udkom tilbage i henholdsvis februar og april 2010, men albummene har fået dispensation i henhold til IFPI's regler, fordi de har præsteret størstedelen af deres salg i nomineringsperioden.

Se listen med alle DMA-nominerede her.

ANNONCE