Nyhed

NME kårer de 150 bedste numre fra og med 1996

NMEs hjemmeside fejrer 15-års jubilæum ved at udnævne de 150 bedste sange gennem de sidste 15 år.

Det engelske musikmagasin The New Musical Express, bedre kendt som NME, er udkommet i Storbritanien på ugentlig basis siden 1952. Siden er der løbet meget vand igennem åen, og i 1996 lancerede NME sin hjemmeside nme.com, der i dag kan fejre 15 års jubilæum og ifølge Wikipedia har over 5 millioner brugere om måneden.

For at markere jubilæet har redaktionen på NME valgt de numre, der har betydet mest for dem gennem de sidste 15 år, hvor hjemmesiden har eksisteret. Det er blevet til en prioriteret liste på i alt 150 numre med medfølgende redaktionelle bemærkninger. 

I bunden af listen, men altså stadigvæk blandt de ifølge NME 150 bedste numre gennem de seneste 15 år, finder vi Manic Street Preachers med nummeret "Australia" fra 1996, der dermed er blandt de ældste numre på listen. Modsat finder vi blandt de yngste numre på listen The Strokes "Under Cover Of Darkness" fra 2011.

Genremæssigt er der rimelig spredning fra pop til rock og indierock med en betydlig overvægt af sidstnævnte. For eksempel er både Spice Girls og Kelly Clarkson med på listen med deres respektive kæmpehittere "Wannabe" og "Since U Been Gone", men hvor de figurerer med enkelte numre i den nederste del af listen, har grupper som Radiohead, The Killers, The Strokes, Arcade Fire, The Verve og Arctic Monkeys alle flere numre på listen og et nummer i top 10.

Den helt store NME-darling er Radiohead, der de eneste har hele fem numre på listen og indtager førstepladsen med deres "Paranoid Android" fra "OK Computer" fra 1997. NME indleder teksten om det nummer med ordene:

"Hvor var du, da du hørte den første gang? Jeg glemmer det aldrig."

Top 10 fra nummer 10 og nedefter.

10. The Libertines – Time For Heroes

9. The Verve – Bitter Sweet Symphony

8. Amy Winehouse – Rehab

7. Hot Chip – Over And Over

6. The White Stripes – Fell In Love With A Girl

5. The Killers – Mr. Brightside

4. The Strokes – Last Night

3. OutKast – Hey Ya!

2. Arcade Fire – Rebellion (Lies)

1.  Radiohead – Paranoid Android

Se hele NMEs liste her.

ANNONCE