Nyhed

Nordic Sounds-nedtælling: Hymns From Nineveh

Torsdag den 3. november spiller syv spændende nordiske kunstnere på Vega. Vi portrætterer dem hver dag på GAFFA.dk

Som en del af den nordiske kulturfestival Ting Festival inviterer Vega torsdag den 3. november kl. 20.00 til en aften med fokus på det nordiske præg i musik og stemning. 

Til arrangementet "Nordic Sounds" vil publikum kunne opleve syv spændende nordiske kunstnere. Svenske Jonathan Johansson og Anna von Hauswolff, norske Susanne Sundfør, islandske Sóley og danske RebekkaMaria & Jonas Petersen (Hymns From Nineveh) samt Michael Møller.

De syv kunstnere repræsenterer på hver deres måde lyden af Norden. Kunstnerne vil optræde i et særligt intimt setup i Store Vega, hvor det er muligt at komme helt tæt på de optrædende, og hvor musikken til lejligheden vil være skrællet ind til kernen. 


Om det nordiske koncert fortæller Vega selv i en pressemeddelelse:

"Selvom det kan være svær at præcisere og formulere, så synes der ofte at være en speciel tone eller sound i nordisk musik. Ikke blot indenfor jazzen og den klassiske musik, men også indenfor den rytmiske musik kan man finde en speciel stemning, som er præget af bl.a. melankoli og kølighed, men også inderlighed, intimitet og evnen til at skabe billeder. Om det skyldes mentaliteten, det sproglige fundament, måden vi opfatter os selv og vores umiddelbare omgivelser på eller et andet nordisk karakteristika er svært at fastlægge. Ikke desto mindre synes det at give mening at tale om en speciel nordisk sound, som kan høres hos kunstnerne til aftenens arrangement."

Hymns From Nineveh: Glædesange og klagesange


GAFFA bringer i ugen op til Nordic Sounds miniportrætter af de syv kunstnere, og i dag gælder det Hymns From Nineveh, et projekt centreret omkring sanger, guitarist og sangskriver Jonas Haahr Petersen. Hymns From Nineveh debuterede i 2009 med jule-ep'en "Uncomplicated Christmassongs", som i februar 2011 blev fulgt op af det meget roste, selvbetitlede debutalbum. 21. november udgiver Hymns From Nineveh så et nyt album, der denne gang bliver et decideret julealbum, med titlen "Endurance In Christmas".

Om projektet Hymns From Nineveh fortæller Jonas Haahr Petersen blandt andet følgende til GAFFA.

– Op gennem historien har mennesket udtrykt sig i de her to grundformer af sange, digte eller andre relaterede former, hvor der er rum for at udtrykke glæde og sorg, hvilket er helt basalt. Hymns From Nineveh er glædessange fra Nineveh, men jeg prøver også at beskæftige mig med klagesangen, fordi den også er en del af tilværelsen. Det er måske en lidt falsk varebetegnelse at kalde projektet Hymns, men alligevel er det jo det, jeg gerne vil. Give plads til klagesangen, men også transformere den og søge hen mod hymnen – søge hen mod lovsangen og besyngelsen af livet, begrunder Jonas Petersen med stor passion og grundig eftertænksomhed for navnet.

– Det er først og fremmest en inspirationskasse, hvor jeg kan fremdrage nogle motiver og historier. Det henviser til en by i Irak, der hedder Nineveh og refererer til Det Gamle Testamente, hvor Jonas kommer til byen. Der er nogle ting i navnet, der kan inspirere mig til at skrive sange. Det peger på nogle spirituelle motiver, og rent tekstuelt giver det mig en metode til at skrive. Jeg er ikke færdig med at udtømme mulighederne i de referencer, navnet giver mig.


Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion og læs interview med de andre Nordic Sounds-kunstnere også i GAFFAs artikelsektion.

Læs mere om arrangementet på Vegas hjemmeside

Billetter til "Nordic Sounds" kan købes via GAFFA Live.


ANNONCE