Nyhed

Peter Sommer er kæmpe Stone Roses-fan

Skjalden fra Skanderborg er begejstret for det netop gendannede britiske band

Den engelske gruppe The Stone Roses – blandt andet kendt for sangen med den nu meget passende titel "I Am The Resurrection" – har netop meddelt, at de er gendannet efter 15 års pause og drager på turné med start i Heaton Park i hjembyen Manchester den 29. og 30. juni 2012.

En af Stone Roses' mange fans er Peter Sommer. Da GAFFA bragte en stor portrætartikel om Stone Roses ved 20-års jubilæuet for deres debutalbum tilbage i foråret 2009, talte vi med Peter Sommer, der udtalte følgende:

– Stone Roses spillede narkorock eller syrerock på en opdateret måde, der adskiller dem fra 60'ernes og 70'ernes ditto. Et simpelt og effektfuldt trip. Jeg var nok fascineret af dem, fordi de var så "ikke-musiker"-agtige. De vidste ikke, hvad de kunne. Jeg missede dem på Skanderborg Festival, hvor min bror og jeg havde varmet op det meste af dagen, men da vi endelig nåede op til scenen, annoncerede konferencieren: GNAAAAAGS! – vi var kommet en koncert for sent! Hvis de besluttede sig for en gendannelse, så vil jeg købe en billet.

Peter Sommer må med andre ord til lommerne nu. Han udtalte videre:

– Ian Browns solodebut er en af de helt centrale plader i min musikbevidsthed. Jeg tror, det kom bag på mange, at han faktisk kunne skrive og indspille selv. Sjælen og soulen havde han, men at han faktisk kunne formidle det ud i fingerspidserne, kom bag på mange. Det er en plade, jeg tit vender tilbage til. Han er Englands bedste sanger – basta.

I den forbindelse med gendannelsen bringer GAFFA i dag del 1 af GAFFAs store Klub GAFFA-portrætartikel fra foråret 2009, hvor deres debutalbum kunne fejre 20 års jubilæum. Du finder artiklen her, og del 2 fortsætter i morgen.

ANNONCE