Nyhed

Rasmus Seebach: Jeg er nærmest lykkelig lige nu

GAFFA har mødt den albumaktuelle popstar til en snak om hans nye plade, der er på gaden i dag

Rasmus Seebach står over for at skulle følge op på sin enorme succes med en ny samling fængende popsange under titlen Mer' End Kærlighed. GAFFA har mødt den ærlige sangsmed over en kop kaffe og en stor kurv æbler.

– Jeg føler mig faktisk nærmest lykkelig lige nu, er Rasmus Seebachs umiddelbare svar, da GAFFA indleder snakken med den sympatiske popstar med at spørge, hvordan han går og har det.

Der er mildest talt noget at leve op til med det andet album for den smilende og afslappede Seebach, der kom til at "gå ud og fulde sig lidt i går". Han skal leve op til kæmpehits som Natteravn, Den Jeg Er, Engel og ikke mindst Lidt I Fem, men den gode Seebach er godt tilfreds med udfaldet:

– Lige nu er det simpelthen sådan en fed fornemmelse, og vi var ude at spise bøffer i går, da pladen var helt færdig, men på et tidspunkt skal der jo nok komme et tomrum, som bliver lidt svært at fylde ud, for nu har jeg gået og tænkt i sange i så lang tid og hele tiden haft ting, der skal gøres færdige, i baghovedet. Så nu får jeg pludselig overskud til at handle ordentligt ind og den slags ting. Det bliver rart at komme tilbage til virkeligheden. Men jeg er simpelthen så glad, for jeg er bare så stolt af pladen. Jeg kan ikke gøre det bedre, og det er en rar fornemmelse at sidde tilbage med.

Det er næppe nogen hemmelighed, at Rasmus Seebach-albumet fra 2009 har klaret sig afsindigt godt, men for Seebach selv er forventningerne til den nye plade kun kommet ét sted fra:

– Jeg har selv haft en helvedes masse forventninger og forhåbninger, som jeg gerne ville indfri, og hvis ikke jeg havde gjort det, havde jeg ikke sendt den på gaden. Jeg ville have det ad helvede til med at udgive det, hvis ikke jeg syntes, det var helt på toppen. Ellers har jeg ikke rigtig haft den der frygt for, om folk nu ville kunne lide det. Jeg har kun haft den på mine egne vegne i forhold til, om jeg nu ville få den samme følelse, som jeg havde med den første plade. Og det synes jeg helt ærligt, jeg har – hvis ikke bedre.

Hvordan har det været, at din sidste plade fik så stor succes, som den gjorde?

– Det har jo været fuldstændig sindssygt. Jeg havde det selvfølgelig godt med pladen, og jeg har jo lagt mit hjerte og min sjæl i den, og jeg håbede, at der ville være et menneske eller to derude, som kunne mærke sangene på samme måde som mig selv, men jeg havde aldrig turdet håbe på, at der var så mange mennesker, der ville falde for det. Heller ikke selvom jeg selv syntes, det var meget fedt. Min drøm var sådan set bare at det kunne lade sig gøre at komme ud og optræde med det, og det er overhovedet ikke gået helt op for mig, at det er så stort, som det er blevet. Det er jo bare nogle sange, siger Seebach med et roligt smil og fortæller i samme åndedrag, at han ikke har noget imod, at folk vender sig om en ekstra gang, når han går ned ad gaden:

– Jeg kan sagtens gå i fred, men folk kigger, og det er nu ikke noget, der generer mig. Jeg synes sgu, det er hyggeligt, og folk er rigtig cool. Jeg får de fineste henvendelser fra folk, der vil have et billede og en autograf – og det er alt lige fra de store drenge med tatoveringer til små teenagepiger. Det er ret vildt, og jeg nyder det sgu og synes, det er fedt. Jeg bliver jo glad, når folk kommer og siger, at de kan lide min musik. I dag havde jeg bestilt en taxa, og chaufføren sagde: "Jeg må altså lige sige, at jeg rigtig godt kan lide din nye sang", og det er jo en vildt god start på dagen – lige til at komme i god stemning af. Folk er sjældent ubehagelige eller mærkelige. Det eneste jeg er ked af, er at jeg ikke har tid til at svare folk på alle deres fine mails, for nogle gange skriver folk lange beretninger af, hvad de forskellige numre betyder for dem, og det har jeg altid lyst til at sige tusind tak for, men tiden er bare aldrig til det. En eller anden dag håber jeg at få lavet en stor fællestak til alle, der nyder og bruger musikken, for det er det vigtigste for mig – at sangene bliver brugt til noget.

Du kan læse et længere interview med Rasmus Seebach i GAFFAs novembernummer, der er på gaden den 4. november.

ANNONCE