Nyhed

Stone Roses er gendannet

I går afholdt Manchester-gruppen et pressemøde, hvor de afslørede, at de er gendannet og både har tænkt sig at lave nyt materiale og spille koncerter

I mandags kunne GAFFA berrette, at den engelske tabloidavis The Sun havde talt med kendistryllekunstneren Dynamo, der som nær ven af The Stone Roses kunne forsikre, at gruppen helt sikkert ville blive gendannet, og at gendannelsen lå lige rundt om hjørnet.

Det viste sig at være sandt, for da The Stone Roses i går havde indkaldt til pressemøde, afslørede de, at de både har planer om at spille koncerter og samtidig lave helt ny musik.

Forsanger Ian Brown annoncerede:

"Vores plan er at overtage verden. (...) Vi begynder i vores hjemby Manchester med to koncerter i Heaton Park den 29. og 30. juni, og efter det vil vi tage hele verden rundt."

Gruppen har allerede været i gang med at øve, og som Ian Brown forsikrede pressen:

"Det er ikke en tur ned ad memory lane. Vi laver nye sange."

Et nyt album kunne de dog ikke love. Det kommer ifølge medlemmerne an på, hvor godt det nye materiale bliver.

The Stone Roses er bedst kendt for deres selvbetitlede debutalbum fra 1989. Der skulle gå fem år, inden de fik lavet en efterfølger, og i 1995 smuttede trommeslageren Reni og guitaristen John Squire, hvorefter gruppen gik i opløsning året efter.

Nu bliver den korte karriere altså lidt længere, men hvor lang den egentlig bliver, ved gruppen ikke. Ian Brown svarede på det spørgsmål, at "Livet er en dag ad gangen, ikke", og trommeslager Alan 'Reni' Wren tilføjede:

"Jeg er glad, hvis det fortsætter i 12 måneder. Vi er jo ikke teenagere. Jeg er mindst 36, når det her er slut."

Alan "Reni" Wren er 47 år, og den joke faldt i god jord ved pressemødet, hvor der generelt blev joket en hel del.

Se pressemødet i sin helhed her:

1. del:

2. del:

ANNONCE