Nyhed

Björk udgiver ny single

Den islandske kunstner meddeler samtidig, at det kommende album bliver forsinket

Islandske Björk udsender sit syvende studiealbum "Biophilia" den 10. oktober, i stedet for den 27. september, og i går den 7. september udgav hun singlen "Moon", som nu kan downloades via iTunes, skriver digitalspy.co.uk.

Nummeret og applikationen "Moon" er inspireret af musikalske sekvenser med sammenhæng til den musikalske cyklus, månens kredsløb og tidevand.

I løbet af sommeren har Björk offentliggjort flere nye numre, som "Crystalline" og "Virus" via applikationen "Moon".

Albummet "Biophilla" er som tidligere skrevet et multi-medie-projekt i den forstand, at man kan hente en applikation, der fungerer som en platform, hvor albummets ti sange vil være til rådighed som specielle audiovisuelle funktioner. 

Applikationen kan downloades fra App Store via iPad, iPhone og iPod touch.

Det syvende album bliver opfølger til "Volta" fra 2007, som GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen tildelte alle seks ud af seks stjerner med overskriften "Den islandske vulkan erklærer atter uafhængighed i et voldsomt udbrud".

Ved udgangen af august måned modtog islændingen en pris for sit enestående bidrag til musikken ved de engelske AIM Awards med følgende begrundelse fra AIMs arrangør, Alison Wenham:

"Det er meget spændende at ære et så originalt talent som Björk. Hun har konstant bevist, at arbejdet med den uafhængige musiksektor kan høste både kommercielle og kritiske belønninger. Hendes forhold til pladeselskabet One Little Indian (mindre engelsk indie-selskab, red.) er et godt eksempel på, hvordan indie-selskaber kan hjælpe, støtte og samarbejde med kunstnere for at levere exceptionel musik".

Björks syvende studiealbum "Biophilia" udgives altså senere end forventet, nemlig den 10. oktober.

ANNONCE