Nyhed

HMV-direktør: "Om fem år er cd'en død"

Direktøren for HMV forudser af cd-mediet ikke længere findes om fem år

Simon Fox, der er direktør for den engelske butikskæde HMV, mener ikke, at cd'en vil være at finde på hylderne om godt fem års tid.

Han mener blandt andet, at markedet i England kun vil være 300 millioner pund værd. Et fald fra 900 millioner pund sidste år. Simon Fox udtaler til avisen The Sun:

"I år 2016 vil mængden af cd'er på markedet være faldet drastisk. Der vil dog være cd'er, men i denne branche er det svært at se længere ud i fremtiden end fem år."

Cd-markedet nåede sit højeste salg i 2004, men har siden hen været i hård konkurrence med eksempelvis iTunes og andre digitale medier.

For at kunne overleve har HMV fokuseret mere på, hvad der rent faktisk bliver solgt i butikkerne, og 25 procent af deres varer består nu af produkter såsom hovedtelefoner og mp3-afspillere.

Det er ikke første gang, denne type historie rammer medierne. GAFFA bragte en historie tilbage i 2006, hvor koncernchefen for EMI Music, Alain Levy, udtalte, at cd'en snart ville forsvinde fra musikmarkedet: "Cd'en, som vi kender den i dag, er død". 

Læs artiklen her.

ANNONCE