Nyhed

KB Hallen bliver sandsynligvis genopført

Kulturarvsstyrelsen vurderer at den historiske bygning kan reddes

Siden i går har der været skrevet mangt og meget om KB Hallen, og mange musikere har været nostalgiske i forbindelse med at hallen i går brændte, og nu er der godt nyt for dem, der var kede af hallens bortgang, for ifølge Kulturarvsstyrelsen, der fredede bygningen for et halvt år siden, er skaderne nemlig ikke så voldsomme, at bygningen ikke kan genopføres, skriver B.T., der har talt med arkitekt Tony Bødtker Munch fra Kulturarvsstyrelsen, som har studeret skaderne:

"Efter vores opfattelse kan bygningen genopføres. Det er udgangspunktet nu. Det næste bliver, at vi skal have et møde med ejeren af bygningen for at planlægge det videre forløb."

Hele skallen og store dele af KB Hallens tagkonstruktion er konstrueret i jernbeton, der var en revolutionerende byggemetode i 1938, og hvis bygherren dengang havde valgt træ som et bærende element, havde bygningen næppe kunnet reddes:

"Det er en betonbygning, hvor konstruktionen står der endnu. På den del af taget, der vender ud mod Peter Bangs Vej, er ribberne intakte", forklarer Tony Bødtker Munch, der understreger, at der endnu ikke foreligger en endelig beslutning. Men der vil ikke blive skelet til, hvor meget en genopbygning vil koste. Udelukkende om den kulturarv, som bygningen danner ramme om, kan genskabes, skriver B.T.

Bygningen behøver dog ifølge B.T. ikke nødvendigvis at blive genopført indvendig helt, som den var før branden. Kulturarvsstyrelsen vil lytte til de ønsker ejeren måtte have om f.eks. længere håndboldbaner osv. Det har man blandt andet gjort ved restaureringer af andre historiske idrætsanlæg, hvor moderne krav er blevet integreret ind i det gamle.

ANNONCE