Nyhed

Komponist-forening hiver Konservative i retten

Det Konservative Folkeparti (C) tages i retten med et krav om at betale 100.000 i erstatning på grund af brug af støttesangen "Afrika" uden tilladelse

Komponistforeningen DJBFA hiver Det Konservative Folkeparti (C) i retten for at overtræde dansk ophavsret ved at bruge støttesangen "Afrika" uden tilladelse.

DJBFA, som er landets største interesseorganisation af danske komponister inden for rytmisk musik, hiver C i retten på vegne af Nanna Lüders Jensen, som besidder ophavsretten til støttesangen.

Tjill Dreyer, som er sekretariatschef i DJBFA siger i en pressemeddelelse:

"Vi har desværre forgæves forsøgt at få et forlig med Det Konservative Folkeparti, som helt oplagt har overtrådt reglerne for ophavsret. Nu ser vi derfor ikke anden mulighed, end at retten må tage principiel stilling".

Komponistforeningen understreger samtidig, at man ikke er ude på at skabe ravage i valgkampen.

"Vi har hele tiden håbet på og regnet med, at vi kunne nå til enighed om en fornuftig kompensation for den ulovlige brug af sangen. Men i denne uge fik vi besked om, at de konservative afviser en løsning. Desværre viser valgkampen, at også flere andre politiske partier har meget lidt respekt om det arbejde, som komponister og musikere udfører. Flere partier har taget sange og indarbejdet dem i deres valgkamp uden aftale med de komponister og musikere, som står bag de oprindelige udgivelser. Det er i klar strid med ophavsretsreglerne, og desuden skuffende også rent moralsk. Det er jo vores medlemmers levebrød at skabe musik. Der er lavet klare regler for, hvordan man skal opføre sig, hvis man vil bruge musikken efterfølgende. De regler skal alle overholde. Og det gælder naturligvis også for de politiske partier".

Sidste år inviterede C den samlede danske presse til at overvære det konservative landsmøde fremføre en konservativ udgave af støttesangen "Afrika", og Tjill Dreyer slutter af:

"Man kan hverken tale om privat brug eller en lille familiefest. Det var tydelig politisk forvanskning af en sang, som oprindelig er skrevet for at støtte et trængende kontinent".

ANNONCE