Nyhed

Kopierer Bob Dylan fra andre kunstnere?

Den amerikanske sanger og sangskriver anklages for plagiere

For ni dage siden åbnede en stor udstilling på Gagosian Gallery med malerier af Bob Dylan. Siden udstillingens lancering er der opstået en ophedet diskussion på diverse blogs, der følger sangeren tæt.

Dylan anklages nu for at kopiere andre kunstnere og fotografer. Sagen koncentrerer sig især om tre malerier på udstillingen "The Asia Series", der er en form for rejsedagbog med beskrivelser fra Bob Dylans rejser til Japan, Kina, Vietnam og Korea.

Et iøjefaldende eksempel på plagiat kan ses på et maleri med titlen "Opium", der viser en liggende kvindeskikkelse. Det originale fotografi er taget af Léon Busy, og ligheden er til at få øje på.

Der er lagt op til stor diskussion, og ikke alle kunstfolk er enige. Overinspektør Kasper Monrad, der arrangerede udstillingen, er netop hjemkommet fra New York, hvor han har set Bob Dylans aktuelle udstilling.

"Bob Dylan har ladet sig inspirere visuelt af andre, fuldstændig som han også har ladet sig inspirere musikalsk af andre. [...] Der er tale om det, som jeg vil kalde en malerisk bearbejdning. Og det kan ikke hidse mig op", mener Kasper Monrad.

Se det omtalte "Opium"-maleri og fotografiet af Léon Busy her.

ANNONCE