Nyhed

Radical Voices afslører Line-up

Divaen Diamanda Galás får selskab af black- og drone metal-legenden Atilla Csihar og ekstremvokalisten Maja Ratkje

Som GAFFA har skrevet, afslørede endagsfestivalen Radical Voices tidligere på måneden hovednavnet Diamanda Galás. Nu får hun selskab af en 40 år gammel black- og drone metal-legende og en norsk støjkunstner og ekstremvokalist.

Når Radical Voices løber af stablen i Mamorkirken i København den 21. oktober vil man foruden Diamanda Galás kunne opleve ungarnske Attila Csihar og norske Maja Ratkje.

Atilla Csihar, der er kendt som sanger i metalbands som Mayhem og Sunn O))), vil til Radical Voices fremføre det, der bliver en Danmarkspremiere på hans "Void ov Voices"-koncert, som udelukkende baserer sig på live-vokal.

Maja Ratkje har en baggrund inden for klassisk komposition og improvisation, og når hun går på scenen i Mamorkirken i København vil det være med avanceret sampleteknik og hjemmebygget elektronik og en stemme, der spænder vidt.

Den amerikanske avantgarde sangerinde og pianist Diamanda Galás, der er arrangementets hovednavn, spillede sidste år i Marmorkirken. Her var GAFFAs anmelder Jesper Wandam på pletten. Han gav koncerter fire stjerner og følgende ord med på vejen:

"Og hvor var vi så, rent musikalsk? Som det måske fremgår, er det meget svært at sige noget klart om det, og det er velsagtens det, der gør Gálas interessant. Hun skriver ikke selv sin musik, og enkelte af numrene genkendte jeg da også som deciderede hits i genrer, jeg normalt ikke beskæftiger mig med, men når musikken har været igennem hende, er der sket noget med den: Den er blevet fortolket. Ikke blot som det tomme ord man bruger, når nogen synger andres sange, men en reel transformation af materialet, så det fremstår som: Diamanda Galás!"

Arrangementet er kurateret af Sunn O)))s kernemedlem Stephen O'Malley og vil finde sted den 21. oktober klokken 20:00 i Marmorkirken i København.

Billetter koster 275 kr. plus gebyr og kan købes på billetnet.

ANNONCE