Nyhed

Så starter Plekter Tour 2011

I aften tages der hul på de første af i alt 150 optrædener i forbindelse med Plekter Tour 2011

I aften skydes Plekter Tour 2011 i gang, og i år præsenterer Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere den største tour i Plekters historie. Der vil ialt være 50 Plekter-koncerter med tre bands hver aften, så Plekter Tour byder alt i alt på 150 optrædener.

Plekter er et bandudvekslingprojekt, der har til formål at sende danske vækstlagsbands rundt i landet. Hvert bands bliver parret med et band fra en anden del af landet, som de genremæssigt passer sammen med. Herefter spiller de sammen en koncert i hver sin hjemby, og på den måde sikres der et publikum til alle koncerter.

Som GAFFA tidligere har skrevet, har bands over sommeren kunne tilmelde sig Plekter, og det har rigtig mange benyttet sig af. Projektleder Jesper Fleckner Gravholt fortæller:

"Interessen har i år været ganske overvældende - både fra bands og fra spillesteder. Hele 300 bands har ansøgt om at komme i betragtning til touren, så det har været en rigtig svær opgave at finde frem til de udvalgte Plekter-bands. Den store interesse vidner om et aktivt og sultent vækstlag, der skal plejes og stimuleres. Niveauet blandt ansøgerne har været fantastisk højt, og vi er endnu engang blevet bekræftet i, at den danske upcoming-scene er stærkere og mere mangfoldig end nogensinde".

Geografisk set er Plekter-koncerterne fordelt over hele landet, men også genremæssigt er der utrolig stor spredning på de udvalgte bands, der spiller så forskellige genrer som hiphop, metal, elektronisk, soul, funk og rock i alle afskygninger.

Man vil blandt andet kunne opleve Emerganza-vinderne LSD on CIA, det hårdtslående metalband i By the Patient, P6 Beat-spillede Get Your Gun (billedet) samt terminal, der bliver spillet på MTV i USA.

Plekter Tour 2011 starten i aften på Gimle i Roskilde og Tante Olga i Randers og kører de næste to måneder frem.


Se hele programmet for Plekter Tour 2011 her.

 

ANNONCE