Nyhed

Slut med Pulp

Jarvis Cocker plus band har atter trukket stikket

Pulp annoncerede sidste år, at medlemmerne havde fundet sammen og gendannet bandet for blandt andet at give koncerter på en række festivaler.

Pulp blev gendannet i bandets mest kendte line-up, som medvirkede på "Different Class" og bestod af Jarvis Cocker (vokal, guitar og keys), Russell Senior (guitar), Candida Doyle (keys), Steve Mackey (bas), Mark Webber (guitar) og Nick Banks (trommer og slagtøj).

Efter at have givet koncert på henholdsvis Glastonbury, Leeds, Reading og Irlands Electric Picnic Festival, erklærede fontmand Jarvis Cocker bandet for atter opløst i søndags den 4. september.

"Denne koncert er den sidste på vores tour. Så hvis vi bliver følsomme og måske begynder at græde, kan I sikkert forstå det... Dette er højst sandsynligt den sidste gang nogensinde, at vi står sammen på en scene og giver koncert sammen som band".

Dog sluttede Cocker af med sætningen:

"Men det kan ikke udelukkes, at vores veje mødes igen", skriver top40-charts.com.

I 1978 blev Pulp dannet i Sheffield af den dengang 15-årige Jarvis Cocker og den 14-årige Peter Dalton. Bandet albumdebuterede med "It" i 1983, men gennembrudet kom først ti år senere med albummene "His'n'Hers" og "Different Class", der gjorde Pulp til et af de største navne i britpop-bølgen. Især "Different Class" med kæmpehittet "Common People" endte på et utal af hylder i midthalvfemserne.

Deres seneste album "We Love Life" udkom i 2001, inden gruppen annoncerede pause på ubestemt tid. Efterfølgende udgav Jarvis Cocker to soloalbum, mens bassist Steve Mackey har spillet med Cocker solo og arbejdet som producer for blandt andre M.I.A., The Long Blondes og Florence And The Machine. Også keyboardspiller Candida Doyle har lejlighedsvis gjort Jarvis Cocker selskab.

Den 12. august gav Pulp koncert på Øyafestivalen i Norge. GAFFAs Simon Christensen smed en fem-stjernet anmeldelse efter koncerten, der samtidig fik ordene:

"De største lovprisninger til årets vigtigste gendannelse, som selv ikke Roskilde Festival formåede at trække til Danmark".

Vi håber selvfølgelig på, at de gode mennesker finder sammen igen, men indtil videre kan vi kun ærgre os gule og grønne over, at bandet ikke nåede forbi Danmark.

ANNONCE