Nyhed

Distortion klar med nye navne

Holdet bag Distortion i København kan i dag afsløre store navne til årets nattefester

Med kun lidt over fire uger til at København vil bade i feststemte mennesker, lydbølger og konfetti, kan Distortion nu løfte sløret for navne som Mike Skinner, Yo FOK kollektivet, Girlseeker, Benny Banks og Tim Sweeney til festivalens nattefester. 

Ikke alle er klar over det, men gadefesterne udgør kun det ene ben af den københavnske festival Distortion. De er nemlig kun opvarmning til det andet ben af festivalen, nemlig nattefesterne, der finder sted på forskellige venues rundt omkring i byen, og som varer til den lyse morgen.

Blandt de største navne til årets nattefester er et dj-set af Mike Skinner, kendt som sangskriver og rapper i engelske The Streets, der ændrede lyden af britisk musik. Siden Mike Skinner trak sig fra The Streets, har han fortsat defineret genrer med sine dj-set. 

"Jeg hørte et af Skinners dj-mix og tænkte, at hans lyd passede perfekt ind til en Distortion-fest. I det hele taget bliver årets program til nattefesterne præget af mere dancehall, hip hop og reggae", siger Waqar, booker for Distortion.

Billet til gadefesterne

Et af de mere tropiske navne finder man i musiker- og dj-kollektivet Yo FOK, der holder til i et gammelt bordel på Nørrebro. Yo FOK er kendt fra Hollywood til Brasilien, og er så småt ved at bryde igennem herhjemme. Kollektivet tæller blandt andre Copyflex, Dixone, Julius Sylvest, Copia Doble Systema og Pepita.

Danske upcoming Girlseeker blander på deres nyligt udkomne album "1-800-GREDD", MTV og vhs-kulturen med postpunk-elementer, og efterlader lytteren med et lettere nostalgisk og syret synthpop-lydbillede, der puster liv i den gamle popflamme.

Den britiske grime-rapper Benny Banks formår at indfange hverdagens realiteter fra den mørkere side af Londons gadeliv, og blande det med legende flows og hypnotiserende beats.

Den mest efterspurgte New York-baserede dj Tim Sweeney indtager Distortions scene med udfordrende blandinger af dance, disco, new wave, chicago, house, minimal techno, krautrock funk og soul. 

Distortion bliver afholdt fra den 30. maj til den 3. juni, og det er i år indført at man også skal have billet for at deltage i gadefesterne, da udgifterne til oprydning er steget væsentligt på grund af de mange besøgende.

Billetter kan købes her.

ANNONCE