Nyhed

GAFFA introducerer: Jonas Alaska

Danskerne får i dag en smagsprøve på en ny norsk superstjerne, når Spot-aktuelle Jonas Alaska udgiver singlen ”In The Backseat”

Han kalder sig selv for Jonas Alaska. Han er udråbt til at være Norges nye svar på Bob Dylan. De norske anmeldere elsker ham, og nu får danskerne lov at få en bid af kagen. Den unge sanger og sangskriver udsender i dag sin første single, "In The Backseat", på dansk jord. Den 4. maj kan Jonas Alaska opleves live for første gang i Danmark, når han giver koncert på årets Spot Festival. GAFFA har snakket med sangskriveren om hans nye single og forventninger til erobringen af det danske marked.

Dejligt på bagsædet

Du udgiver i dag din første single "In The Backseat" på dansk jord. Hvad er dine forventninger til det?

"Jeg håber folk vil kunne lide den. Jeg kan godt lide den. Det er et år siden, at den kom ud i Norge, og det er gået rigtig godt. Jeg kender dog ikke den danske musikscene, så jeg er spændt på at høre, hvad folk synes om det."

Hvad handler sangen om?

"Den handler bare om, hvor godt det føles at sidde på bagsædet og kigge ud af vinduet. Det handler om at sidde og nyde. Du behøver ikke at koncentrere dig om at køre, du kan bare læne dig tilbage og nyde showet. Jeg har altid været stor fan af at sidde på bagsædet og kigge ud af vinduet. Mine forældre plejede at grine af mig, fordi jeg var helt væk, når jeg sad på bagsædet. Mange af teksterne til andre sange, har jeg også skrevet på bagsædet af en bil, i en bus, i et tog."

Spot Festival er en sej ting

Du udgiver nu din musik på dansk jord og spiller din første danske koncert til Spot Festival i næste uge. Er det vigtigt for dig at få din musik ud over egne græsgange?

"Jeg glæder mig til at prøve, og jeg vil da gå så langt, som jeg kan. Jeg skrev jo ikke kun mit album for nordmænd, så jeg håber da det går godt. Jeg ser frem til at spille på Spot Festival. Min kæreste er halvt dansk. Hun siger det er en sej ting."

Hvad betyder det for dig, at blive inviteret til en festival som Spot?

"Det er en rigtig god mulighed, og det falder på et godt tidspunkt. Hele efteråret og foråret har jeg været fokuseret på at spille alle steder i Norge, så jeg tror, jeg er klar til at indtage nye breddegrader. Det er spændende, og jeg kan godt lide Danmark. I har meget bedre mad, og I er mere frisindede."

Prøver på at undgå metaforer

Hvis du skulle beskrive Jonas Alaska i korte træk for det danske publikum, hvordan ville du så gøre det?

"Jeg lytter til en masse gammelt musik, som Neil Young, Bob Dylan, Paul Simon og The Beatles. Så der er en masse elementer af det. Jeg ved ikke, hvad man kan kalde det: Americana, folk, pop. Jeg ved ikke, hvad der gør mig unik som kunstner, men teksterne er vigtige for mig, og jeg bruger lang tid på dem. Jeg har jo egentlig bare skrevet teksterne for mig selv, og det er ligesom det jeg har på hjerte, som kommer igennem. På sangene fra det første album forsøger jeg at undgå metaforer. Jeg vil gerne være ærlig. Det skal ikke være sådan, at du finder meningen gemt bag ved ordene. Du behøver ikke kende historien i forvejen for at forstå, hvad jeg synger. Jeg prøver at gøre alting mere direkte og klart, samtidig med at jeg anskuer historierne fra en lidt anden vinkel."

Lyt til "In The Backseat" her.

Hør Jonas Alaska spille til Spot Festival, fredag den 4 maj. Læs mere her.

 

ANNONCE