Nyhed

Madonna topper Billboard med ottende album

Dronningen af pop indtager tronen på Billboard 200-albumlisten for ottende gang med sit seneste album ”MDNA”

I mandags, den 2. april, kunne GAFFA fortælle, hvordan Madonna slog rekorden som solist med flest albums på toppen af den engelske albumliste. Nu indtager sangerinden også toppen af den amerikanske Billboard 200-albumliste, hvor "MDNA" slog Lionel Richies country-duetalbum "Tuskegee" og indtog toppen på den ugentlige salgsliste. Det er det ottende Madonna-album, der topper den amerikanske hitliste.

Madonnas 12. studiealbum "MDNA", som primært er dedikeret til club-venlige dancenumre, solgte 359.000 eksemplarer i USA i dets første uge, ifølge Nielsen Soundscan, citeret af Reuters, til trods for blandede anmeldelser.

Det er femte gang i det 53-årige sangerindes karriere, at et album fra hende er debuteret på førstepladsen i USA, hvor det sidst skete for "Hard Candy" i 2008. Madonna er derudover den anden kvinde til at toppe listen med otte album, hvor hun følger tæt efter Barbra Streisand, som holder rekorden med ni albums på toppen.


"MDNA" var også nummer et på iTunes' hitliste i 40 lande og havde den største enkeltstående forsalgsdag på iTunes for en kunstner nogensinde, skrev Madonnas pladeselskab Interscope Records i en pressemeddelelse. Albumsalget fik også et skub i forbindelse med sangerindens kommende verdensturné, da kunder som købte billetter til koncerterne fik mulighed for at modtage albummet i forbindelse med deres køb.      

For den 62-årige Lionel Richie skiftede han musikgenre på sit tiende studiealbum "Tuskegee", hvor han fokuserede på country og arbejde sammen med stjerner som Blake Shelton, Jason Aldean, Shania Twain, Willie Nelson og danske Rasmus Seebach – sidstnævnte dog kun i den europæiske version. Albummet solgte 199.000 eksemplarer i dets første uge og gik direkte ind på andenpladsen på Billbord listen, hvilket er den højeste placering for sangeren siden "Dancing On The Ceiling" fra 1986 toppede listen.

Madonnas tolvte album "MDNA" blev anmeldt af GAFFAs Michael Jose Gonzalez, som tildelte albummet fire stjerner og skrev: "Popdronningen er som følge af to halvsløje udspil længe blevet åndet i nakken af yngre opkomlinge som Lady Gaga og Rihanna, hvoraf særligt sidstnævnte har nærmet sig poptronen, og nu skal de unge altså se, at Madonna stadig kan vise hvor skabet skal stå. Det lykkes til dels.(…) Det er bestemt lykkedes Madonna at være ung med de unge og skabe sit mest interessante album siden undervurderede "American Life", og selvom der er nogen tomgang på albummet, sidder de fleste af produktionerne lige i skabet, og man bliver faktisk både underholdt og udfordret. Slet ikke ringe".     


Madonna tager som sagt på en verdensturné for at promovere det nye album, hvor hun kigger forbi Danmark med en optræden i Parken, København, den 2. juli. Billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE