Nyhed

Samfundsforsker udgiver Dylan-album

Johannes Andersen udsender albummet "Natten Er Nær" med dansksprogede fortolkninger til maj

I den brede offentlighed er Johannes Andersen nok mest kendt som hyppigt medieoptrædende samfundsforsker fra Aalborg Universitet, og i en kort periode var han også med i det populære DR1-program "Kender du typen?" Nu springer 61-årige Johannes Andersen så ud som sanger og guitarist på albummet "Natten Er Nær", der udkommer mandag den 14. maj. Albummet indeholder 10 sange, der alle er Andersens dansksprogede fortolkninger af Bob Dylan-sange. Og der er netop tale om fortolkninger, ikke oversættelser eller fordanskninger, fortæller han:

"Bob Dylan skal ikke oversættes eller fordanskes. Bob Dylan skal fortolkes. I sig selv er Bob Dylan rig på betydninger og fornemmelser, der uden videre sætter noget i gang hos lytteren. Også i Danmark. Derfor er det vigtigt, at man med en dansk udgave af Dylans sange forsøger at give sangene nye betydninger, fornemmelser og perspektiver, der tager det danske alvorligt," siger Johannes Andersen.

Derfor tager en sang som "This Wheel's On Fire", der hos Andersen hedder "Hjulene Skrider Ud", fat på det danske engagement i aktuelle militære krige, mens "Mere Kaffe" ("One More Cup Of Coffee") drejer sig om konfrontationen med fremmede kulturer, og "Alt Er Forandret" ("Things Have Changed") og "Oppe Fra Tårnet" ("All Along The Watchtower") kredser om blandt andet krisefornemmelser.


Albummet er produceret af Johannes Andersen i samarbejde med Nikolaj Heyman (Giant Sand, DeSoto Caucus, Mark Lanegan med flere). Heyman spiller også de fleste instrumenter på albummet.

De sange, Johannes Andersen har kastet sig over, er som følger:

Balladen Of Den Tynde (Ballad Of A Thin Man)


Alt Er Forandret (Things Have Changed)

Hjulene Skrider Ud (This Wheel's On Fire)

Læg Dig Nu Ned (Lay Lady Lay)


Mere Kaffe (One More Cup Of Coffee)

Ensom Med Et Rastløst Sind (Like A Rolling Stone)

Alle Bliver Mobbet (Rainy Day Women #12 & 35)


Oppe Fra Tårnet (All Along The Watchtower)

Endnu Ikke Mørkt (Not Dark Yet)

Ved Siden Af Dig (Emotionally Yours)


Det er ikke første gang, en dansker fortolker Dylan på dansk. Eksempelvis udgav Steffen Brandt i 2009 dobbeltalbummet "Baby Blue" med fordanskninger af 18 Dylan-sange. Sangene og Steffen Brandt medvirkede også i teaterkoncerten af samme navn.

 

ANNONCE