Nyhed

Woodrose: Religion er inspireret af psykedeliske oplevelser

GAFFA har interviewet albumaktuelle Baby Woodrose

Baby Woodrose udgiver 16. april deres syvende studiealbum, "Third Eye Surgery". I den anledning har vi interviewet gruppens sanger, guitarist og sangskriver Lorenzo Woodrose for at høre lidt om albummet.

Baby Woodrose er aktuelle med jeres album "Third Eye Surgery". Hvilke formater udkommer det i?

- Pladen kommer i alle almindelige formater - lp/cd/dd - men jeg må ærligt indrømme at jeg ikke går så meget op i andet end vinyludgaven, det er den der bliver nusset mest om og den der betyder noget for mig. Faktisk tror jeg at jeg er den eneste i hele Danmark der har opdaget at man kan sende en 24bit master af sted til trykning af vinyludgaven, hvor cd'er stadig kun er i 16bit - og det giver altså rent faktisk en ret hørbar forskel.

Third Eye Surgery er både albummets navn og et nummer på pladen – hvad vil I fortælle med den titel?

- Vi lever jo i informationsalderen, og der er masser af spændende information at finde hvis man googler udtryk som "third eye" - "pineal gland" og "dimethyl tryptamine" - ikke mindst på YouTube og Wikipedia. Jeg tror godt jeg tør sige, at både sangen og pladen som helhed ironiserer over det faktum at vi alle sammen render rundt med temmeligt massive doser af et topulovligt narkotisk stof i blodet, om vi så vil det eller ej.

Det bedste fra Øst, Vest og den psykedeliske oplevelse

Nu har jeg jo været så heldig at tage en forsmag på skiven, der bærer præg af space og psyche-rock i højere grad end de garage- og klassiske rock'n'roll-tendenser vi kender jer for. Er det Spids Nøgenhat der har bragt jer på disse veje?

- Angående coveret, så er det naturligvis en smuk forening af det bedste fra henholdsvis vestlig og østlig filosofi. Selv de mest liberale må vel efterhånden indrømme at Karl Marx havde ret i sin kritik af kapitalismen som system. Spørgsmålet er så hvor det leder os hen. Jeg tror i hvert fald der er temmelig store forandringer og udfordinger foran os.

Nu nævner du selv jeres cover som en art kapitalisme- og fremmedgørelseskritik, er det en kritik du gerne vil uddybe lidt for de læsere som måske ikke er vant til at forbinde musik med netop de termer?

- Njaaejh, det er slet ikke på den måde jeg mener det. Jeg mener bare, at "socialist" nærmest er et skældsord i vore dage, nøjagtigt lissom man er lige på nippet til at blive erklæret sindssyg, hvis man er så fræk at påstå at roden til alle religiøse forestillinger i menneskets historie er inspireret af den psykedeliske oplevelse - på trods af at det er åbenlys skinbarlig sandhed.

- Og på trods af, at Marxs "Kapitalen", skrevet i midten af 1800tallet, er et profetisk gravskrift over det uregulerede marked, som folk måske begynder at indse i dag, over hundrede år senere, hvor vi alle er slavebundne af bankgæld og hjernedød forbrugermentalitet.

- Det er de to synspunkter coveret forener, ikke uden at skele til kontrasten imellem det tungt teoretiske ved økonomisk tænkning og den spirituelle letheds højere luftlag.

2012: Danske klubjobs og gerne Roskilde

- Kalenderen skriver april, det er forår, og festvalsæsonen nærmer sig – kan vi forvente nogle liveoptrædener i sommerens løb?

- Vi har en del danske klubjobs i maj – du kan finde dem på Facebook-fansiden og nedenfor – og en smule udenlandske festivaler, men ud over det så er det mest i udlandet vi spiller i år. Men vi spiller da som altid meget gerne Roskilde - også selvom de sædvanligvis først spørger i sidste øjeblik.

Læs en længere artikel i GAFFAs artikelsektion.

DK Koncerter 2012

26.04.12 – Baby Woodrose – Tobakken, Esbjerg (DK)

16.05.12 – Baby Woodrose – Loppen, Copenhagen (DK)

17.05.12 – Baby Woodrose – Fermaten, Herning (DK)

18.05.12 – Baby Woodrose – Posten, Odense (DK)

19.05.12 – Baby Woodrose – Kulisselageret, Horsens (DK)

25.05.12 – Baby Woodrose – Templet, Lyngby (DK)

01.06.12 – Baby Woodrose – Studenterhuset, Aalborg (DK) 

 

Bandmedlemmer

Lorenzo Woodrose (vokal, guitar)

Mads Såby (vokal, guitar)

Kåre Joensen (bas, vokal)

Hans Beck (trommer).

 

Baby Woodrose: Diskografi

Blows Your Mind! (2001)

Money For Soul (2003)

Live At Gutter Island (2003) (live)

Dropout! (2004)

Love Comes Down (2006)

Chasing Rainbows (2007)

Baby Woodrose (2009)

Mindblowing Seeds and Disconnected Flowers (2011) (firespors-optagelser fra 2001)

Third Eye Surgery (2012)

ANNONCE