Nyhed

Amalie Bruun på vej med ep

Ny single og video fra den New York-baserede dansker er ude nu

Danske Amalie Bruun, som til dagligt er bosat i New York, er til oktober klar med endnu et udspil. Førstesinglen "Siren" fra den kommende ep udkom tilbage i april, og nu er anden smagsprøve "Crush" også på gaden.

"Jeg blev inspireret til at skrive sangen da jeg læste Charles Baudelaires digtsamling "Les Fleurs Du Mal'", og fordi jeg var forelsket. Sangen handler både om følelsen af at have et crush på nogen, men også føle sig "crushed", "knust", siger Amalie Bruun og fortsætter:

"Jeg ville have, sangen skulle lyde som havet, roadtrips, Beach Boys, teenagekærlighed, men også den altomsluttende, næsten destruktive følelse det er at være rigtig forelsket, en følelse der minder om både lykke og døden", fortæller den 27-årige sangerinde om den nye single.


Ep'en, som endnu ikke har fået en fast udgivelsesdato eller titel, er indspillet sammen med produceren Mark Saunders, der blandt andet har arbejdet sammen med The Cure og David Bowie.

I 2006 debuterede Amalie Bruun med sin første, selvbetitlede fuldlængde-plade, der dog ikke fik den store kommercielle succes. I de efterfølgende år har hun også skrevet temasangen til Paradise Hotel 2008, "If You Give It Up", men umiddelbart herefter flyttede hun til New York. Her indspillede Amalie sin første ep, "Housecats", der hjalp hende frem på den lokale undergrundsscene, og i 2010 udkom ep nummer to, "Branches".

Amalie Bruun har derudover blandt andet medvirket i Martin Scorseses Chanel-reklamefilm samt WeSC-kampagnefilm med sin egen musik.


Se videoen til single nummer to "Crush"

ANNONCE