Nyhed

Ariel Pink’s Haunted Graffiti gæster Vega

Ariel Pink og Co. er desuden klar med nyt album på mandag

Den Los Angeles-baserede sanger og sangskriver Ariel Pink har udgivet en stribe plader, der både trækker på lo-fi, freak-folk, West Coast-rock, psykedelika og meget mere. Han står i dag i forgrunden for bandet Ariel Pink's Haunted Graffiti, som den 20. august er aktuelle med den nye udgivelse "Mature Themes". Dette bringer desunden bandet forbi Store Vega 19. november.

"Dette er begyndelsen på et nyt Haunted Graffiti, men nye og uhørte musikalske beføjelser", siger bandet selv om det kommende album.

Den netop frigivne single "Only in My Dreams" og covernummeret "Baby" er første smagsprøve på "Mature Themes" og er begge blevet kåret til "Best New Track" af Pitchfolk. Det gør ikke forventningerne mindre til albummet, som skal efterfølge "Before Today" fra 2010. GAFFAs Michael José Gonzalez gav dengang udspillet fire stjerner og tilføjede blandt andre følgende ord:


"Det er ikke svært at forestille sig at cruise rundt i L.A. i en gammel skrammelkasse til tonerne af "Round And Round" og "Beverly Kills". Det er fortrinsvis 11 rasende gode sange, man finder på "Before Today", der med sit iltre væsen og skamløse insisteren på at følge de instrumentale impulser, det enkelte nummer fremkalder, aldrig bliver kedelig. Tværtimod. Kompromisløst, og absolut fornøjeligt".

Fire stjerner blev der også uddelt, da Ariel Pink's Haunted Graffiti besøgte Danmark i forbindelse med 2010-udgivelsen. GAFFAs Alexander Vesterlund skrev blandt andet om koncerten på Loppen:

"Pinks visuelle udtryk stikker ud i et væld af retninger, man nemt kan fare vild i. Det samme gør musikken, der tager lytteren med på en odyssé gennem 50 års musikalsk udvikling. Og selvom man undervejs hægtes af, samles man op af et dynamisk orkester, der ganske vist kaster sig ud i tilgroede terræner, men som på mærkværdigvis får banet vejen og navigeret sig helskindet hjem. Sangene er som collager af efterladte brudstykker fra Pinks samling af yndlingskassettebånd, der måske kan virke tilfældigt sammensatte, men som oftest viser sig at være iscenesat i en overbevisende og virkelig elegant orden".


"Sangene fra "Before Today" var generelt stærkere end resten, men her var niveauet til gengæld også usædvanlig højt. Derfor har vi formentlig alt at glæde os til i en fremtid, der uden tvivl tilhører Ariel Pink".

Der er med andre ord nok at glæde sig til, når Ariel Pink's Haunted Graffiti den 20. august er klar med et nyt album og den 19. november lægger vejen forbi Store Vega i København.

I denne uge kan "Mature Themes" streames her.


Billetter til koncerten i Store Vega kan købes via GAFFA Live

ANNONCE