Nyhed

Blur-medlemmerne fik hver 9,5 kroner for showet i Hyde Park

Damon Albarn og Co. blev i alt betalt 2840 danske kroner for OL-koncerten

I søndags sluttede 14 dage med OL i London, og afslutningen blev markeret både på det olympiske stadion og i Hyde Park. Showet i Hyde Park havde Blur øverst på programmet og bød desuden på koncerter fra New Order, The Specials og Bombay Bicycle Club.

I et interview til The Sun fortæller Blur-forsanger Damon Albarn, at hvert medlem kun blev betalt hvad der svarer til 9,5 danske kroner. "Gæt hvor meget de betaler os? 300£. Når du deler det med fire og tilføjer publishing, management og skat, så er vi nede på cirka et pund".

Albarn forsikrer dog, at penge ikke havde nogen betydning, og at han gerne ville optræde til showet i Hyde Park og være en del af OL-fejringen.

"Det er ikke derfor, at man siger ja til at gøre det. Det giver os en chance for at spille for en masse mennesker i London. I forhold til OL, så er det rart at blive involveret og fejre denne fantastiske by. Alle har det ret godt med London. Jeg er med, fordi jeg elsker denne by".

Mere end 70.000 tilskuere var mødt op til koncerterne i søndags og kunne opleve, hvad der muligvis blev det sidste show fra Blur. Her kunne man blandt andet opleve skuespilleren Phil Daniels og komiker Harry Enfield slutte sig til bandet til en version af "Parklife".

Den noget usikre fremtid for bandet har skabt en masse rygter, og flere gange har de fire medlemmer udtalt sig både for og imod nye udgivelser som band. Inden koncerten til Smukfest i torsdags fangede GAFFA bassist Alex James og trommeslager Dave Rowntree, som fortalte, at der ikke var nogen masterplan for bandets fremtid.

Nu har alle mulighed for at høre Blurs koncert fra Hyde Park, da denne er blevet udgivet digitalt, og i næste uge udkommer som fysisk cd i et begrænset oplag. "Parklive", som udgivelsen kommer til at hede, indeholder det fulde Hyde Park-show på to cd'er, kombineret med en bonus-cd med udvalgte live-numre fra de seneste warm-up shows, der blandt andet bragte gruppen til Skanderborg i torsdags.

Til november udkommer der desuden et deluxe 5-disc-bokssæt, som ud over de tre cd'er også indeholder en dvd med koncerten i Hyde Park samt en eksklusiv cd, "Blur Live At The 100 Club", som er optagelser fra det legendariske London-spillested tilbage i august. Det hele bliver pakket ind i en bog, som indeholder over 60 sider med eksklusive fotografier fra både Hyde Park og 100 Club.

 

Læs hele interviewet med Blur i vores artikelsektion.

ANNONCE