Nyhed

Efterklang klar med smagsprøve fra nyt album

Til september er bandet klar med deres fjerde studiealbum

Så er der nyt fra Efterklang, som udkommer med deres fjerde album "Piramida" den 24. september. Albummet bliver, ligesom 2010's meget roste "Magic Chairs", udgivet internationalt af det indflydelsesrige engelske selskab 4AD (Bon Iver, The National, Iron & Wine med flere) og i Skandinavien af Efterklangs eget selskab Rumraket. Nu er de klar til at præsentere en smagsprøve i form af nummeret "Hollow Mountain", der åbner albummet.

"Piramida" tog sin start, da de tre medlemmer i Efterklang tilbage i august 2011 tog på en ni dages lydekspedition til en forladt russisk mineby på Svalbard, som ud over at være hjem for flere isbjørne end mennesker også rummer spøgelsesbyen Piramida ("pyramide" på norsk). Byen blev i al hast forladt i 1998 og står i dag tilbage som en langsomt forfaldende ruin. Verdens mest nordligst placerede flygel står stadig i byens koncertsal.

De første toner på "Hollow Mountain" er skabt af en buttet metaltønde med udstående metalpigge, som bandmedlemmerne fandt i Piramida og som har fået navnet "Miss Piggy". Singlen har fået en tilhørende video, et visuelt værk skabt af Oddls (Jakob Steen og Christoffer Frandsen). Videoen er baseret på Efterklangs egne fotografier fra Svalbard samt albummets artwork, som er designet af Hvass&Hannibal.

Samtidig med albummets udgivelse tager Efterklang på en Europaturné, hvor de i samarbejde med klassiske orkestre vil fremføre "The Piramida Concert". Turnéen bringer dem også en enkelt gang uden for Europa, når de blot to dage før udgivelsen spiller på The Metropolitan Museum of Art i New York.

Herhjemme kan Efterklang opleves i Konservatoriets Koncertsal i København 10. oktober, Gjethuset i Frederiksværk 11. oktober og Kulturværftet i Helsingør 12. oktober. Ved alle tre koncerter får de selskab af Sjællands Symfoniorkester.

Billetter kan købes via GAFFA Live

Læs mere om det unikke instrument "Miss Piggy"

Lyt til "Hollow Mountain"

ANNONCE