Nyhed

Mads Wæhrens forener igen digte og musik

Det nye album er et samarbejde med digteren Bjørn Friis Thomsen

"Udtrykket er overvejende afdæmpet og melankolsk, med Wæhrens' lyse, skrøbelige stemme helt i front for et meget velarrangeret og -produceret lydbillede præget af fint guitarfingerspil, nænsomt klaver og elegante stryger- og blæserarrangementer. Et musikalsk univers, der bestemt klæder Nordbrandts digte, som ofte kredser om længsel og savn, og mesteren selv læser også lidt op undervejs".

Sådan beskrev GAFFAs Ole Rosenstand Svidt resultatet af Mads Wæhrens samarbejde med digteren Henrik Nordbrandt, der endte ud i debutalbummet "Flodens Hemmelighed" fra 2008. Musikeren er nu endnu engang klar med en samling sange baseret på digte, denne gang i en kollaboration med Bjørn Friis Thomsen. Albummet "Situationer" er på gaden på mandag den 27. august.

Bjørn Friis Thomsen vandt i 2008 Hvedekorns debutantpris og udgav efterfølgende den konceptuelle "Rottemades" og senere digtsamlingen "Esbjerg". Han fortæller selv om sine minimalistiske og til tider haikuagtige digte, at "de, som boblerne i bækken hos digteren Emil Aarestrup, hele tiden er ved at briste i enten ren naivitet eller selviscenesat skift".

På albummet, der desuden inkluderer blandt andre cellisten Morten Svenstrup (Under Byen), sangerinden Solveig Sandnes (Er De Sjældne) og multiinstrumentalist Prins Nitram, fortolkes digtene af Mads Wæhrens, hvis musik han selv beskriver som "en slags mordisk americana, hvor den støvede, amerikanske klangbund møder den klare nordiske tones lyse melodi og harmonier".

"Det, der tiltaler mig ved Bjørns digte, er, at de er så umiddelbare og billedskabende. De tekster, vi har arbejdet med, er meget klare i deres udtryk og siger alle noget om det store i det små – hvilket har givet mig plads i arbejdet som musikalsk fortolker af dem," forklarer Wæhrens.

Thomsen tilføjer: "Mads' sange bliver på deres egen meget følsomme måde en slags fortolkninger af digtene, som er meget ærlige og forlener dem med en fin blufærdighed. Så selv om de i første omgang kan virke som små øredråber, så gælder det for forhåbentlig både melodier og digte, at der er flere lag at opdage og lytte sig ind på."

 

ANNONCE