Nyhed

Stjerner hylder Levon Helm

John Mayer, Lucinda Williams og Joe Walsh er blandt de talrige optrædende ved mindekoncert for den afdøde The Band-trommeslager

Han var respekteret som få i branchen, og det afspejles da også af listen af kolleger som stiller op i East Rutherford, New Jersey, til oktober for at hylde trommeslageren Levon Helm, som døde af cancer i en alder af 71 i april måned. Helm sad bag trommerne i hedengangne The Band, hvor han også bidrog vokalt. Herudover udgav Helm siden en række plader i eget navn, ligesom han medvirkede i filmene "The Coalminer's Daughter" og "The Right Stuff".

Arrangementet, som er blevet døbt "Kærlighed til Levon" afvikles den 3. oktober, og byder på optrædener af blandt andre Gregg Allman, Dierks Bentley, Marc Cohn, Patty Griffin, Warren Haynes, John Hiatt, Bruce Hornsby, Jorma Kaukonen, the Levon Helm Band, Robert Randolph, Mavis Staples, Joe Walsh og Lucinda Williams. I front for aftenens husorkester vil man kunne finde såvel legendariske Don Was som Larry Campbell, der efter en årrække som kapelmester i Bob Dylans band indtog en tilsvarende rolle hos Helm de senere år.

"Vi er dybt rørte over at så mange musikere og venner af Levon finder sammen for at fejre hans liv og musik og for at hjælpe os med at bevare hans musikalske ånd og vision i The Midnight Rambles", udtaler Helms efterladte ifølge Rolling Stone med henvisning til de jam sessions, Helms yndede at afholde de senere år af sit liv. Overskuddet fra koncerten til oktober vil således gå til hjælpe boet efter Helm med at bevare hans hjemmestudie, lade og hjem og foortsat afholde de såkaldte Midnight Rambles.

ANNONCE