Nyhed

Den Gale Pen møder Simon Jul

Simon Jul er ikke bare sjov. Han er også en fantastisk musiker – siger nogle.

Simon Jul er ikke bare sjov. Han er også en fantastisk musiker, en intellektuel kapacitet af rang og populær tv-personlighed – sådan siger nogle i hvert fald om komikeren. Den Gale Pen er ikke en af dem, og begejstringen for hr. Juls nye soloalbum 35 kan også ligge på et meget lille sted. Læs Simons forsøg på at forsvare sit makværk her.

Hej Simon. Vi starter lidt let, for rygtet går jo, at du har tabt dig, fordi du ikke spiser bacon mere. Fortæl mig, at du ikke er røget på den der fesne palæo-bølge?

– Jeg har ikke tabt mig nævneværdigt, men jeg går mere og mere op i at bære mørkere nuancer, således at skyggespil og lysfald giver en umiddelbart slankere fremtoning. Og hvad angår stenalder-fænomenet, så må folk selv om det. Hvis man gerne vil signalere, at man tilhører en tid med begrænset sprog, en evolutionsmæssig sump, afstumpet vold og en tvivlsom hygiejne, så fred være med det. Personligt er jeg ikke fan.  

Javel, jeg har også hørt, at der en gang var en brillefabrikant, der specialfremstillede en brille til dig, fordi dit hoved var for bredt. Er det rigtigt?

– Det er korrekt, at jeg i en periode fik special-fremstillet brillestel hos den danske designer Ørgreen. Det faldt dem for hjertet, at jeg på grund af mit store hoved ikke havde mulighed for at bære en normal transeuropæisk skaleret brille. Jeg er dem evigt taknemmelige for, at de gav mig synet tilbage. Og kontaktlinser er et modefænomen, jeg ikke hopper på!

Nej, dem ville du jo nærmest heller ikke kunne få ind i sprækkerne. Nå,  men fra Maestro til Quiz I En Hornlygte. Siger du egentlig nogensinde nej til at være fjernsynet?

– Hmm, jeg har vist engang sagt nej til diverse værts-tjanser på nogle forskellige awardshows, som skulle vises i tv. Jeg har også engang sagt nej til noget med dans, og så har jeg nok også sagt nej til at medvirke i noget talentshow – kan ikke huske, hvad det hed – men det er vist også det. Ellers siger jeg altid ja, jeg er bare så pissegod i tv – derfor laver jeg radio.

Sjovt, Simon… Skuespillere tror altid, de er komikere, og komikere tror, de er musikere, men det bliver jo aldrig rigtig godt (host… Anden…). Er det fordi, kunstnere ofte lider af storhedsvanvid?

– Jo, så absolut, det kunne ikke siges mere præcist. Men jeg tror også, at både Anders Matthesen og jeg laver musik, fordi vi elsker det. Det er en lige så stor del af os som vores job, og så har vi muligheden for at udgive det, så derfor gør vi det.

Jeg synes ellers, det er som om, at alle I jeg-laver-lige-en-plade-for-det-er-jo-så-let-komikertyper tror, I kan slippe af sted med virkelig dårlig musik, bare fordi det er pakket ind i ha-ha-tekster på bankelam onkel-niveau?

– Du har haft det svært med din fulde onkel, kære Pen, det er tydeligt. Sådan ved jeg, at utroligt mange "musikskribenter" har haft det. Du griner kun, når du har forulempet børn, kvinder eller dødeligt syge/handicappede, og du kan kun nyde, når du rører onkel, eller når onkel rører dig – det har været jeres hemmelige leg, siden du var ni. Men ved du hvad, kære Pen, der er masser, der er som dig, og der er hjælp at hente. Masser endda…

Der er ingen andre som mig, Simon – modsat dig. Dit album lyder jo som en kopi af noget, Gramsespektrum lavede for 100 år siden – er der andet, du stjæler for at komme i rampelyset?

– Der fik du mig... PIS! Jeg har tydeligvis stjålet det meget organiske rock og blues-udtryk, Gramsespektrum definerede for den moderne Rhythm & Blues lytter. Måden ALLE deres numre er bygget op på, masser af høj guitar og Hammondorgel. Fuck, hvad skal jeg gøre nu? Kan jeg tages til nåde, hvis jeg kryber til korset og indrømmer?

Nix, men smart ramt med udgivelse op til julehandlen. Ellers ville lortet jo ikke sælge. Var det dig eller pladeselskabet, der kom på det?

– Åh tak for at du alligevel ikke borer mere i det med Gramsespektrum, puha. Øh, ja altså julesalget…? Hvornår kører det?

Sort snak, komiker, men tillad mig at illustrere elendigheden med en tekstbid fra dit album: "Der bor en neger på min vej, han er vild med mig, han hedder Leopold". Du må simpelthen fortælle mig, hvorfor folk skal købe dit album, for jeg forstår det åbenbart ikke?

– Folk skal købe albummet, hvis de har lyst, men er man overvejende til gammeldaws rock spillet 120 procent live, så hjælper det på det. Og jeg synes ikke, du skal bruge kræfter på at forstå mit album pt. Jeg synes, det er meget vigtigere, at du får styr på alt det med vold og sex indbyrdes i din familie.   

ANNONCE