Nyhed

by:Larm vrimler med spændende musik

Finske Rubik var højdepunktet på en fin andendag på den norske branchefestival

Den norske branchefestival by:Larm er i fuld gang i Oslo. Cirka 160 bands fra hele Norden spiller korte showcase-koncerter på 30 minutter på 19 spillesteder i det centrale Oslo om aftenen, og der er seminarer og foredrag i dagtimerne. Helt som vi kender det fra eksempelvis Spot i Aarhus og EuroSonic i Groningen, Holland. På by:Larm er der dog mange bands, der spiller flere gange, så man har flere muligheder for at se dem.

Højdepunktet fredag var for GAFFAs udsendte den finske gruppe Rubik (billedet). Gruppen var nomineret til Nordic Music Prize for sidste års album "Solar", og det fremgik tydeligt hvorfor, for finnerne leverede en fremragende performance. Bandet lagde ud med en stribe energiske, melodiske og velskrevne sange, som kan beskrives som en slags sofistikeret indiepop ikke helt ulig den, man finder fra Brooklyn-bands som Animal Collective, Dirty Projectors og Grizzly Bear, med Artturi Tairas stærke falsetvokal i centrum og mange finurlige musikalske detaljer fra blandt andet forskellige former for slagtøj, herunder klokkespil, og en trombone, der af og til erstattede bassen.

Fredagen bød også på spændende musik fra navne som islandske Snurri Helgason, svenske Little Majorette, The Amazing og I Break Horses, mens torsdagens højdepunkt var en smuk kirkekoncert med norske Ane Brun, ligesom der var solide præstationer fra blandt andre svenske Invasionen og norske Sivert Høyem.

Læs mange flere anmeldelser fra by:Larm i GAFFAs anmeldelsessektion.

 

ANNONCE