Nyhed

Caroline Henderson fylder 50 år

Den danske pop- og jazzsangerinde runder i dag et halvt århundrede

Enten har man danset til "Mandags-stævnemøde", "Jeg Vil La' Lyset Brænde" eller "Elskes Af Dig", eller også har man lyttet intenst til hendes debutalbum "Cinemataztic". Det kan også være at man har en eller alle hendes seks jazz-udgivelser, eller måske har man været forbi Østre Gasværk. Det er svært ikke at have været i berøring med Caroline Henderson, der også har medvirket i flere teaterforestillinger og film. Og i dag har Henderson selv været i berøring med livet i 50 år. 

Caroline er datter af den svenske Gunilla og den amerikaske jazztrommeslager Rudy Henderson. Hun er vokset op i henholdsvis Philadelphia, Paris og Stockholm. Hun begyndte at synge jazz og arbejde som model og turnerede med sit band Taxi. I starten af 80'erne endte Henderson ved et tilfælde med at bruge nogle måneder i København. Der er nu gået over 350 måneder, altså næsten 30 år, og Henderson bor stadig i den danske hovedstad.

Hun startede bandet Ray Dee Ohh, der som bekendt havde en række hits i slutningen af 80'erne og starten af 90'erne. I 1995 samarbejdede hun med den karismatiske senere X Factor-vært Thomas Blachman, som sammen med Kasper Winding producerede hendes anmelderroste debutalbum som solist, "Cinemataztic", der udkom i 1995.

Efter flere udgivelser i denne eksperimenterende popgenre kastede Henderson sig over den musik, hendes far spillede på jazzklubberne i Philadelphia. Og jazzsangerinden har høstet stor ros og adskillige priser for albums som "Don't Explain" og "Made in Europe". I november sidste år fejrede hun sin sjette jazzudgivelse med bokssættet "Jazz Collection", der ud over hendes fem første jazzede skiver også indeholder det nye soundtrack til teaterkoncerten "Jazz, Love and Henderson".

Teaterkoncerten på Østre Gasværk indeholder numre komponeret af Caroline Henderson selv og det er første gang, Henderson skriver en hel plade selv. Og pladen fik flotte med på vejen fra GAFFA i Ivan Rods femstjernede anmeldelse.

Læs anmeldelsen 

Snart er hun på farten igen med en turné i maj, der blandt andet bringer hende til Tyskland.

Ved siden af musikken har Caroline Henderson arbejdet som skuespiller i både film og teater, og hun bestrider flere protektorater, for blandt andre Økologisk Landsforening og Unicef. Hun modtog ridderkorset i 2010.

Hør hittet "Made In Europe" fra hendes første soloalbum "Cinemataztic" :

ANNONCE