Nyhed

Clap Your Hands Say Yeah forventer skrammer i København

Alec Ounsworth fortæller om forventningerne til koncerten i København

Clap Your Hands Say Yeah blev dannet i 2004. De fem medlemmer mødte hinanden på College i Connecticut, og de bor nu alle i Brooklyn på nær forsanger Alec Ounsworth, der residerer i Philadelphia. Den 12. februar gæster bandet Bremen Teater i København som en del af deres Europaturné og som en del af Frost Festival. Vi snakkede med forsanger Ounsworth om bandet og om, hvad de danske koncertgængere kan vente sig af den kommende koncert.

 Hvor er I nu?

– Vi befinder os lige nu i Leeds


Hvordan er turneen gået indtil videre?

– Alle shows har været gode. Vi har dog haft et par skrammer og et enkelt sprængt blodkar.

Hvad kan vi forvente af koncerten i København?


– Flere skrammer.

Har I nogle ritualer inden I går på scenen?

– Mavebøjninger, slangehåndtering (religiøst ritual fra en gren af Pinsekirken, red.), stemmetræning … du ved, det sædvanlige.


Hvad står der på jeres rider?

– Kød, frugt, mejeriprodukter og frugt.

Hvad lytter I til i tourbussen?


– Red House Painters, Nick Cave, Vladimir Horowitz etc. Jeg har faktisk selv læst mest på denne tour. Jeg har læst en meget anmelderrost bog, som dog viser sig at være rigtig dårlig, men jeg er heldigvis snart færdig med den.

Kan I lide at være på tour?

– For det meste er det meget fedt at være på tour.


Hvad er det vigtigste for jer ved en koncert?

– Det er vigtigt for os, at lyden er rigtig god, og så betyder det også meget, at vi kan se publikum.

Din specielle stemme var måske mere udpræget på det første album. Er det et bevidst valg, eller er du ved at blive gammel?


– Jeg må være ved at blive gammel. Måske er det tid til at få mig aflivet. Man skyder da heste, gør man ikke?

Er I blevet mere modne som musikere siden jeres debut, og hvordan viser det sig i musikken?

– Det ved jeg faktisk ikke. Alt i denne branche er styret af instinkter, og instinktet udvikler sig i takt med, at man arbejder mere og får mere erfaring.  Jeg ved ikke hvor meget modenhed spiller ind, eller om der overhovedet findes en ordentlig definition af det at være moden.


Hvordan har bandet udviklet sig siden debuten?

– Vi er blevet lige så livlige som et kuld herreløse katte.

Sidst, men ikke mindst kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan man ligner en kop kaffe og smager en smule som dig? (I sangen "Skin Of My Yellow Country Teeth" synger Ounsworth "You look a bit like coffee, and taste a little like me")


– Svaret er selvfølgelig, at det ved du, når du oplever det. Hvis man bliver nødt til at spørge, kommer man aldrig til at opleve det.

Clap Your Hands Say Yeah udgav i 2011 det meget anmelderroste album "Hysterical" og det er med det album i hånden, bandet har turneret USA, Japan og Europa tyndt, inden de gæster København den 12. februar, og så må vi jo se hvilke skrammer, bandet tilføres i Danmark.

Køb billetter til koncerten via GAFFA Live.


 

 

 

ANNONCE