Nyhed

Mechanical Bird er på vej i studiet

Hymns From Nineveh-musikeren Jakob Brixen er klar til at indspille andet album

Mechanical Bird alias sangeren, sangskriver og multiinstrumentalisten Jakob Brixen er nu ved at gøre sig klar til indspilningerne til et nyt album.  I 2007 udkom albummet "11 Songs For Perchers" og senest den selvproducerede ep "Daughter Of The Wind" fra 2010.

Det kommende album vil blive lavet i samarbejde med produceren Aske Bode, som har været producer for blandt andet Hymns From Nineveh, og indspilningerne vil foregå i hans studie Pinlig Tavshed.

Det nye album vil følge op på den anmelderroste ep "Daughters Of The Wind", som GAFFAs Ole Rosenstand Svidt gav fire stjerner, idet han blandt andet skrev at "Ep'en er mere håndspillet og folk-inspireret end den folktronica-orienterede debut og har en banjo som sangenes bærende instrument. Ud over de sprøde banjotoner udfolder Brixen sine drømmende, længselsfulde, let vemodige og meget amerikansk inspirerede sange".


Psykedelisk folk-fællesskab

Mechanical Bird har Jakob Brixen som ankermand, og er siden vokset til et seksmands folk-kollektiv, som består af musikere fra beslægtede projekter som Hymns From Nineveh og Kloster og indeholder blandt andre Sarah Hepburn og Andreas Brixen. GAFFA har snakket med Jakob Brixen om samarbejdet og den unikke lyd.

Hvordan opstod samarbejdet med Hymn From Nineveh og Kloster m.m.?


"Vi er alle venner og har kendt hinanden og spillet musik sammen i forskellige konstellationer gennem flere år. Med tiden er der dog opstået en form for fællesskab omkring de tre bands (Mechanical Bird, Hymns From Nineveh og Kloster, red.), idet mange af de involverede musikere spiller med i alle tre projekter, enten i livekonstellationer eller på pladerne… det har virket naturligt, at vi har bidraget og spillet med på hinandens sange."

Hvordan formår du at holde fast i din egen unikke lyd, når der er så mange kunstnere inde over musikprocessen?

"Egentlig synes jeg netop, at det er igennem de mange menneskers bidrag at den unikke lyd opstår. Altså ved at alle disse forskellige musikere arbejder sammen, opstår der noget meget energifuldt og særligt. Det er dog fortsat mig, der skriver skelettet til sangene, hvilket selvfølgelig også skaber sammenhæng i de mange ideer, men jeg oplever at det er i en fælles skabelsesproces at sangene virkelig tager form… Dermed er Mechanical Bird ikke længere mit eget lille soloprojekt, men et band eller et kollektiv af musikere og venner, som spiller nogle sange, jeg har skrevet." 


Samarbejdet med Hymns From Nineveh er dog ikke ligefrem nyt. Manden bag soloprojektet, Jonas Petersen, har spillet sammen med Jakob Brixen i flere sammenhænge. De to herrer har tidligere været support for hinanden, og Jakob Brixen er en del af Hymns From Ninevehs line-up til koncerter.  

Lyden vil med det nye album bevæge sig i en mere rock- og psykedelisk præget retning end tidligere, hvor inspirationer fra ørkenfolk og middelalderens mystik spiller ind. Teksterne er små historier, som henter temaer fra legender og religiøse myter. Den nye lyd vil blive understøttet af specielle instrumenter såsom duduk, sav, bedeskåle, chembalo, sitar og bansurifløjter.

Der er flere muligheder for at opleve Mechanical Bird live inden for de næste tre måneder:


Den 24. februar i Klub husfred, Aalborg.

Den 30. marts på Loppen, Christiania.

Den 21. april i Skt. Pauls Kirke, Aarhus.


Kan man ikke vente kan man indtil da lytte til tonerne fra ep'en "Daughter Of The Wind" fra Mechanical Bird her.  

ANNONCE