Nyhed

Naja Rosa synger til Kvindernes Kampdag

Ungdomshuset inviterer til fest den 3. marts, også med navne som Stine Kinck og Barbara Moleko

Kvindekampen er stadig aktuel i dag, om det gælder kvindestereotyper som "det er typisk kvinder", graviditetsfyringer, ligeløn, overgreb eller underkuelse. I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts holder Ungdomshuset fest lørdag den 3. marts. Med til festen har de nogle af tidens sejeste kvindelige artister, hvor musikgenren vil være fra soul, r&b, hiphop til house.

Naja Rosa (billedet) har efternavnet Koppel, og fra faren Thomas Koppel har hun arvet sin sans for at skrive melodier, mens hun fra moren Annisette har arvet sin store stemme. Naja Rose er for tiden aktuel med albummet "The Place I Call Home", som udkom i starten af februar i år. GAFFA tildelte albummet fem stjerner og skrev: "The Place I Call Home er på alle måder en stor og flot bedrift, som ikke sådan er til at komme uden om, hvis man har bare den mindste hang til musik ud over det sædvanlige.".

Stine Kinck har, siden hun var 15 år gammel, turneret verden rundt med bandet Savage Rose som korsanger. Siden har hun bevæget sig frit i den danske musikbranche, alt fra verdenshittet "No Tengo Dinero" med Los Umbrellos til Dansk Melodi Grandprix.   

Barbara Moleko er halv dansk, halv sydafrikansk og er forholdsvis ny på den danske r&b-scene. Det sidste år har hun arbejdet på sit debutalbum sammen med producerne Madness4Real og ES. Renata er en brasiliansk house dj, og hun har været i branchen i mere end ti år. Hun kan kalde sig producer og promotor og står blandt andet i spidsen for den elektroniske klub "Keep It Simple" på Christianias Børneteater. Julie Groove gæster med sin blanding af poppet hiphop og elektronisk pop i den hårde ende, mens rapperen Grow Digga kaster politiske tekster.

Anna Vigsø er kendt for sin optræden i konkurrencen Mc's Fight Night. Hun er Danmarks eneste kvindelige freestyle rapper, og er nu klar med solomateriale. MC Alvarado er kendt i det københavnske dubstep- og elektroniske undergrundsmiljø, og garanterer for fest med sin hiphop-lyd.

Drowning Dog & DJ Malatesta er et anarkistisk hiphop kollektiv fra San Francisco, og indenfor de sidste par år har de spillet over 160 koncerter i Europa, men dette er deres første optræden i Skandinavien. OWAB er to unge piger, som har en flair for old school hiphop, hvor de bag dj-pulten står og vender plader fra 90'erne.

Festen "Party For Your Right To Fight!" finder sted lørdag den 3. marts kl. 21. i Ungdomshuset Dortheavej 61 i København. Entre til festen er 50 kr.  

ANNONCE