Nyhed

Nedtælling til Nordic Music Prize: The Field

GAFFA tæller ned til uddelingen af den prestigefyldte nordiske musikpris med portrætter af de 12 nominerede

16. februar bliver den prestigefyldte musikpris Nordic Music Prize uddelt for anden gang, og det sker atter på by:Larm-festivalen i Oslo. En række musikbranchefolk fra de fem deltagende nordiske lande – heriblandt et par GAFFA-folk – udvalgte sidste år 10 kandidater fra hvert land.

En fællesnordisk specialjury barberede i slutningen af 2011 disse 50 plader ned til 12 finalister, og disse finalister blev sendt videre til den endelige jury, som består af internationale, primært ikke-nordiske branchefolk. De 12 finalister blev offentliggjort i december, og her finder vi to danske deltagere, nemlig Malk de Koijn og deres meget roste tredje album Toback To The Fromtime og de unge punkere Iceage og deres debut New Brigade, der har vakt international opmærksomhed.

De 12 finalister er som følger:


Ane Brun - It All Starts With One (N)
Lykke Li - Wounded Rhymes (S)
Rubik - Solar (FI)
Gus Gus - Arabian Horse (IS)
Malk De Koijn - Toback To The Fromtime (DK)
Siinai – Olympic Game (FI)
Björk - Biophilia (IS)
Iceage – New Brigade (DK)
Montée - Rendition Of You (N)
Anna Järvinen – Anna Själv Trede (S)
Goran Kajfes – X/Y (S)
The Field – Looping State Of Mind (S)

Den internationale jury består af:

Rob Young – Forfatter til bogen "Electric Eden", tidligere redaktør af The Wire, nu skribent for Uncut og The Wire.
Andres Lokko – Skandinavisk musikskribent bosat i London. Skriver for Svenska Dagbladet.
Laurence Bell – Ejer af Domino Records
Jeannette Lee – Tidligere medlem af P.I.L. Ejer af Rough Trade Records sammen med Geoff Travis. Manager for Pulp og Jarvis Cocker.
Mike Pickering – Tidligere ansat på Factory Records, nu A&R-mand på Columbia Records UK.
Zach Kelly – Washington, D.C.-freelance-musikanmelder og kritiker. Fast bidragyder til Pitchfork.com og magasinet Paper.
Jonathan Galkin – stifter og ejer af DFA Records.


Sidste års vinder var i øvrigt islandske Jónsi, der fik prisen for sit solodebutalbum "Go". Jónsi er også kendt som sanger i Sigur Rós.

Op til uddelingen præsenterer vi hver af de 12 nominerede med korte biografier.

The Field – Looping State Of Mind (S)


Svenske Axel Wiillner står også bag en mængde musikalske pseudonymer, hvoraf det mest kendte er elektronica-projektet The Field. Som minimal techno i total fornægtelse af harmonisk udvikling er der absolut ikke skyggen af crescendo eller klimaks i The Fields musik, men blot en konstant og pulserende energi, der uden lige tigger efter at blive fremført live, og ved en øredøvende volumen. Willners musik er baseret på korte loopede sekvenser, over et taktfast drum 'n' bass-beat. Simpelt, vil nogen sige, men at gentage et stykke, præcist så mange gange, at alle har fattet, at det er genialt.

Hør "Looping State Of Mind" på WiMP

ANNONCE