Nyhed

Per Hoier udgiver single på Ljud Records

Den aarhusianske sanger og sangskriver er på banen med "The Windmills Of Sorrow"

Den aarhusianske sanger og sangskriver Per Hoier er aktuel med singlen "The Windmills of Sorrow", som udkommer på det aarhusianske nicheselskab Ljud.

Singlen udkommer som cd-single, digital download og som en 12" vinyl-maxisingle, der både indeholder en forlænget udgave og et ekstra B-side-nummer.

"The Windmills Of Sorrow" er ifølge Ljud Records "en intim og melodisk neofolket popballade båret frem af en kompleks kompositions- og klangstruktur, med stærke organiske kvaliteter. Med et lyrisk tekstunivers søger 'The Windmills Of Sorrow' at udtrykke ønsket om progression på baggrund af det tabte. Således fremstår 'The Windmills of Sorrow' som et foruroligende, men underligt opløftende lille mesterværk, der måler sig med det bedste inden for genren."

Musikmagasinet Geiger skrev om forgængeren "I Started Counting / The Blueprint", der udkom helt tilbage i 2004: "… Hvis klynkerockerne blot formåede at omgås det patetiske med halvdelen af Hoiers elegance, ville vi befinde os i en musikalsk guldalder!... en helt igennem essentiel single, som enhver popkomponist med respekt for sig selv burde studere til bunds. Den kunne i hvert fald være med til at sætte nye, hidtil uhørte standarder".

Per Hoier er inspireret af mere end et halvt århundredes musik i form af 00'ernes transkønnede Antony Hegarty, 90'ernes neo-folk som eksempelvis David Tibet (Current 93), 80'ernes post-punk- og artpopgrupper som OMD, New Order og Talk Talk, 70'ernes pompøse, prog'ede og glammede navne som David Bowie, Roxy Music, Pink Floyd, 60'ernes svulstige popproduktioner fra kunstnere som Brian Wilson og Joe Meek og 50'ernes avantgardistiske lydeksperimenter fra Stockhausen og Cage. Desuden synes denne signatur, at Hoiers nye single giver visse associationer til Michael Møller.

Per Hoier spiller samtlige instrumenter og har selv forestået produktionen. Både 12-tommeren og cd'en kommer desuden med håndlavede omslag lavet af Per Hoier og kunstneren Michael Mørkholt i sidstnævntes atelier på Christiania. Alt fra farveblanding over trykning til foldning er lavet ved håndkraft, hvilket betyder at ingen af omslagene er præcis ens. De afviger alle en smule i farve.


Hør "The Windmills of Sorrow":

ANNONCE