Nyhed

The Raveonettes afslører gæster

Duoen løfter sløret for gæsterne til koncerten i koncerthuset den 4. maj

I slutningen af januar kunne GAFFA fortælle om The Raveonettes' jubilæumskoncert den 4. maj i Koncerthuset. I 2002 udkom debut-ep'en "Whip It On", som bandets ser som en milepæl i deres karriere, og da det er ti år siden, ep'en udkom, vil bandet spille en hyldestkoncert i Koncerthuset den 4. maj.

Sune Wagner og Sharin Foo vil på denne specielle aften få besøg af gæster, som har haft stor betydning for dem gennem de sidste ti år.

Anders Trentemøller er en dedikeret fan af The Raveonettes og har remixet flere af deres sange. Trentemøller startede som producer og komponist indenfor house og elektronisk musik, og i 2006 udkom det første album fra dj'en med titlen "The Last Resort". På albummet var musikken mere følsom og roligere end tidligere single-udgivelser. Det er i alt blevet til tre album med opsamlingen "The Trentemøller Chronicles" fra 2007 og "Into The Great Wide Yonder" fra 2010. Trentemøller vil til koncerten den 4. maj stå for en dj-opvarmningssession, inden The Raveonettes indtager scenen.  

Steen Jørgensen, forsangeren for Sort Sol, har fulgt duoen siden 2001 og er i dag en nær ven af bandet. Jørgensen debuterede i punkbandet Sods i 1977, som senere udviklede sig til Sort Sol. Sods udsendte debutalbummet "Minutes To Go" i 1979, skiftede navn til Sort Sol i 1983 og udgav under dette navn albummet "Dagger & Guitar", og i alt har de udsendt otte studiealbum og modtaget ti danske Grammy-priser. Steen Jørgensen vil til koncerten bidrage med sin karismatiske stemme og personlighed.

James Allen (sanger i Glasvegas) så The Raveonettes for otte år siden til en koncert i Glasgow. Oplevelsen blev inspirationen og startskuddet til hans egen karriere med bandet Glasvegas. Gruppen udgav i 2008 deres selvbetitlede debutalbum, som nåede op på andenpladsen på den engelske albumliste. Siden har bandet udgivet to album, minialbummet "A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss)" fra 2008 og "Euphoric Heartbreak" fra 2011. Allen har om oplevelsen fra 2004 fortalt: "De var på turné med "Chain Gang Of Love" (2003) albummet, et nutidigt drømmepop-mesterværk efter min mening. Da jeg gik fra koncerten var jeg så inspireret. Jeg var fucking ligeglad med at få et job efter det. Det øgede min længsel efter at være i et rock 'n' roll-band."  

The Raveonettes vil endnu ikke afsløre hvilke numre deres gæster skal synge. Bandet siger: "Der skal være plads til overraskelser, og med de her fantastiske tre herrer kan det jo kun blive en helt magisk aften. Vi glæder os simpelthen SÅ meget til at spille i Danmark".

Billetter til jubilæumskoncerten den 4. maj i Koncerthuset kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE