Nyhed

Guide: 13 rigtige til en musikalsk superweekend

Hvad skal du se og høre i weekenden? GAFFA giver dig 13 gode bud.

Ugen er så småt ved at gå på hæld, og vanen tro giver vi dig her fredag en guide til weekendens mest spændende koncerter. Der er i skrivende stund billetter til alle koncerter. Derfor nævner vi ikke fredagens udsolgte koncerter med D'Angelo i Vega, Kaizers Orchestra på Train og Sanne Salomonsens turnéstart på Portalen i Greve eller lørdagens koncert med Dropkick Murphys i Vega.

 

Fredag:

København:

Dream Theater, Valby Hallen, klokken 20 (billedet)

Det amerikanske band, kendt for progressiv og teknisk avanceret metal, gæster København. Kræs for kendere.

The Master Musicians of Jajouka, Global, klokken 21

Brian Jones, beatniks i Tanger og et 4000 år gammelt rockband er bare nogle af de overskrifter, der knyttes til marokkanske The Master Musicians Of Jajouka. Et must for yndere af verdensmusik, og andre kan også varmt anbefales at lytte med. Spiller også på Atlas i Aarhus lørdag. Læs GAFFAs store portrætartikel her.

Rich Robinson, Loppen, klokken 21

Guitaristen fra Black Crowes besøger København. Solidt spadespil er en selvfølge.

Herning

Elou Elan, Fermaten klokken 21

Den anmelderroste singer-songwriter kan varmt anbefales, hvis man har et blødt punkt for Agnes Obel og andre, eftertænksomme kvindelige sangere og sangskrivere.

Struer

Magtens Korridorer, Folkets Hus klokken 20

Johan Olsen & Co. har netop taget hul på deres Danmarksturné med det roste album "Imperiet Falder" i ryggen. Den tidligere rapper, nu singer-songwriter UFO varmer op. De spiller også på Godset i Kolding lørdag, men her er der udsolgt.

Sønderborg

Thomas Buttenschøn & Detaljerne, Sønderborghus klokken 21

Den tidligere så fro singer-songwriter er på turné med sit fjerde og lidt mere alvorlige – og meget roste – album "Vinden Der Blæser" under armen. Men der kommer nok en gammel, glad sang eller to.

 

Lørdag:

København

Birk Storm, Barbara Moleko og Honey Shain, Rust klokken 20

Musik-multiselskabet Vuf Empire præsenterer tre af sine artister. Birk Storm har allerede god vind med sin blanding af pop, soul og elektronika, mens Barbara Moleko synger soul og Honey Shain er rapper – af hunkøn i øvrigt (dem er der jo desværre ikke så mange af).

Aarhus

The Master Musicians of Jajouka, Global, klokken 21

Se beskrivelsen ovenfor.

Odense

Odense Live Prisen, Posten klokken 21

Det fynske musikmiljø tildeler priser til talentfulde fynske musikere. Hovedprisen er 50.000 kroner, og blandt de tidligere prismodtagere finder man tunge navne som Søren Huss og The Kissaway Trail.

Aalborg

Kaizers Orchestra, Skraaen klokken 20

De populære, teatralske nordmænd har netop udgivet toeren i deres trilogi "Violeta, Violeta" og kan i år fejre 10-året for deres første koncert i Danmark. Det var på Roskilde Festival – og resten er historie.

Helsingør

Sanne Salomonsen, Kulturværftet klokken 20

Hele Danmarks rockmama fortsætter sin turné med sidste efterårs album "Tiden Brænder" i bagagen – men der er også masser af gamle hits.

Randers

Thomas Buttenschøn & Detaljerne, Værket klokken 21

Se beskrivelsen ovenfor.

 

Søndag

Nikolaj Hess Trio feat. Kira Skov, Hinnerup Bibliotek klokken 15

En af Damarks mest roste jazzpianister og hans trio har teamet op med en af Danmarks mest markante rock- og nu også jazzsangerinder. Det kan kun blive spændende.

 

Billetsalg via ovenstående links og spillestedernes hjemmesider.

Rigtig god weekend!

 

ANNONCE