Nyhed

Hess Is More og Eggs Laid By Tigers åbner Vinterjazz

Den officielle åbning af Vinterjazz 2012 byder på to bands fra udkanten af den danske jazzscene. Det foregår på Statens Museum for Kunst fredag aften den 3. februar.

Åbningen af Vinterjazz har de tidligere år været en eftermiddagskoncert, men i år bliver åbningsfesten en aftenbegivenhed med de to bands Eggs Laid By Tigers og Hess Is More, som markerer begyndelsen på to ugers jazzfestival.

Det er kendte ansigter i musikverdenen, Prins Nitram, trommeslager Peter Bruun og bassist Jonas Westergaard, der er frontfigurer og komponister i Eggs Laid By Tigers. Sammen med producer Neill C. Furio har de skabt et eklektisk musikalsk univers omkring tekster af den walisiske poet Dylan Thomas (1914-1953). Debutalbummet ventes ude i løbet af 2012.

Til åbningen har Mikkel Hess (billedet) samlet sit internationalt efterspurgte Hess Is More, der er aktuel med albummet "Creation Keeps The Devil Away", udfoldes til koncerten som et otte mands orkester, og med Mikkel Hess i rollen som spillende dirigent.

Vinterjazz er vokset fra at være en mindre klub-begivenhed til en landsomfattende musikfestival med fokus på livejazzen og dens mange enklaver rundt omkring i landet. Vinterjazz byder på jazzoplevelser i alle størrelser og formater – fra store koncertsale og domkirker til dedikerede jazzspillesteder landet over den 3.-19. februar.

Billetter til åbningen på Statens Museum For Kunst den 3. februar kan købes på Politiken Billet til 100 kroner.

ANNONCE